Maison Makelaars Graafschap-Midden is werkzaam als makelaar en taxateur in Loil, gemeente Montferland.

We adviseren je graag bij de aankoop of verkoop van jouw woning. Wil jij dus een huis kopen in Loil, of misschien wel je huis verkopen in Loil? Neem dan vandaag nog contact met ons op! We zetten graag onze kennis van de woningmarkt in om jou te adviseren. Als makelaar in deze streek in Gelderland weten we als geen ander wat er op de woningmarkt speelt. We weten welke huizen er momenteel op de markt zijn, én welke huizen er nog op de markt gaan komen! Zoek jij dus een woning in de gemeente Montferland? Dan moet je bij Maison Makelaars Graafschap-Midden zijn.

Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht, én voor een gratis waardebepaling van je huis. Je hoort dan de reële verkoopwaarde en ontvangt ons advies om een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren. Op zoek naar een goede makelaar in de Achterhoek? Bel ons vandaag nog!


Wonen in Loil
 Loil is een dorp in de provincie Gelderland, in de streek Liemers, gemeente Montferland. Tot en met 2004 hoorde Loil bij de gemeente Didam. Loil heeft in 1978 geen eigen postcode en plaatsnaam gekregen in het postcodeboek, voor de postadressen ligt het dorp daarom sindsdien 'in' Didam. Sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 hoort Loil bij de gemeente Montferland. Mocht je al op zoek zijn naar een woning in Loil: Loil spreek je uit als Lool, niet als Lojl. Loil heeft ongeveer 1.500 inwoners. Met haar uitgestrekte landschappen en schitterende vergezichten is Loil een rustig, gemoedelijk dorp waar het (bijna) altijd voelt alsof je op vakantie bent. En dat terwijl je er gewoon kunt wonen…

Doen in Loil
Loil heeft een windmolen, een katholieke kerk en een basisschool. Loil heeft enkele sport- en vele vrijetijdsverenigingen, zoals bijvoorbeeld de schutterij, de muziek- en toneelvereniging en carnavalsvereniging. Jaarlijkse hoogtepunten zijn carnaval, sfeermarkt in combinatie met de survivalrun en het schuttersfeest. De survivalrun is een groot succes; de maximaal 900 kaarten die beschikbaar zijn, zijn doorgaans al binnen een of enkele dagen uitverkocht. De inschrijving start jaarlijks op 1 april (geen grapje). Daarnaast is Loillands at the Park een tweejaarlijks festival in Loil. Dit festival spreek je hetzelfde uit als Lowlands en wordt gehouden in de oneven jaren, op een zaterdag in september.


Maison Makelaars Graafschap-Midden is actief in de volgende gemeenten:
Bronckhorst – Doesburg – Doetinchem – Montferland – Oude IJsselstreek


Binnen de gemeente Montferland is Maison Makelaars Graafschap-Midden actief in:
Azewijn – Beek – Braamt – Didam – ’s-Heerenberg – Kilder – Lengel – Loil – Nieuw-Dijk – Stokkum – Zeddam