Maison Makelaars Graafschap-Midden is actief als makelaar en taxateur in Doesburg, gemeente Doesburg.

Wonen in Doesburg
Doesburg is een prachtige, bruisende stad in de Achterhoek. Door de strategische ligging aan de uitmonding van de Oude IJssel in de Gelderse IJssel, is Doesburg lange tijd een belangrijke vestingstad geweest. Dat had positieve en negatieve gevolgen. Door de vesting kon Doesburg zich namelijk niet uitbreiden. Sterker nog, tot 1923 was stadsuitbreiding niet eens mogelijk! Hier is na de Tweede Wereldoorlog verandering in gekomen. De stad werd snel uitgebreid met het bouwen van de wijk Molenveld in de jaren 50. In de jaren 60 volgde al snel de wijk De Ooi. Ten zuiden van de Oude IJssel volgden in de jaren 70 en 80 de wijk Beinum en recent is ten zuiden van Beinum de wijk Beinum-West gebouwd.

 

Hoewel die woonwijken aardig nieuw zijn, kent Doesburg nog steeds een pittoresk, historisch centrum. Hier wordt ieder jaar begin juni gebruik van gemaakt tijdens de Hanzefeesten en Sint-Maartensmaaltijd. Tijdens dit gecombineerde evenement wordt de historische binnenstad omgetoverd in een middeleeuws tafereel en worden oude ambachten gedemonstreerd. In de Martini-kerk vindt de traditionele Sint Maartensmaaltijd plaats, terwijl op het kerkplein een markt wordt gehouden.

 

Doen in Doesburg

Doesburg is naast de jaarlijkse Hanzefeesten en Sint-Maartensmaaltijd het decor voor nog meer evenementen. Naast de Doesburgse Koningsdag die uit de wijde omgeving bezoekers trekt, is er ieder jaar in augustus een grote fotografiebeurs, in juni een kermis, in juli de braderie en straattheaterfestival Doesburg Binnenste Buiten, in november is ieder jaar de intocht van St. Nicolaas aan de grote nieuwe IJsselkade van Doesburg. In Doesburg is dus altijd wat te doen!

 

Op zoek naar een woning in de gemeente Doesburg?

Dan moet je bij Maison Makelaars Graafschap-Midden zijn. Wij zijn dé makelaar in Gelderland. Ons makelaarskantoor is gevestigd in Doetinchem, dus we kennen deze streek als geen ander. Daarom kunnen we ook met zekerheid zeggen: in de Achterhoek is voor ieders wens de juiste woning te vinden. Dus ook voor jou! Zoek je een huurwoning of een koopwoning in Doesburg, of ben je juist op zoek naar een verkoopmakelaar voor jouw woning? Neem vandaag nog contact op.


Maison Makelaars Graafschap-Midden is actief in de volgende gemeenten:
Bronckhorst – Doesburg – Doetinchem – Montferland – Oude IJsselstreek

Binnen de gemeente Doesburg is Maison Makelaars Graafschap-Midden actief in:
Doesburg – Angerlo – Drempt