Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Tungelroy

Maison makelaars Leudal / Weert / Nederweert zijn werkzaam als makelaars in de gemeente Weert.

Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Tungelroy, loop dan eens bij ons binnen.
Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Weert

Weert bestaat al ruim 950 jaar. In een akte uit 1062 was Weert eerst vermeld als ‘Wertha’.
Weert kreeg zijn stadsrechten in 1414. De familie Van Horne heeft de stad voor lange tijd bestuurd. De drie hoorntjes en de kroon in het gemeentewapen van Weert is een van de vele herinneringen.  De stad Weert heeft meer dan 150 gemeentelijke beschermde monumenten en 60 rijksbeschermde monumenten. Om de stad ligt de rondweg, ook wel de singels genoemd, waar vroeger de gracht rond de binnenstad lag. Ook staan er kanonnen waar vroeger de poorten van de stad waren die herinneren aan de tijden dat Weert een vesting was. 
De Martinuskerk welke geheel gerestaureerd is domineert het oude stadscentrum.
De gemeente ligt in Midden-Limburg en heeft vijf dorpen. Te weten; Laar, Stramproy, Tungelroy, Swartbroek en Altweerterheide.

Tungelroy

Tussen Weert en Stramproy ligt het gezellige Tungelroy.
Tungelroy heeft ongeveer 700 inwoners in de kern en 270 inwoners in het buitengebied. Het ligt tussen de natuurgebieden “De Krang” en de “Tungeler Wallen”. De “Tungelroyse beek” welke vernoemd is naar het dorp begint in Budel en stroomt in de Maas. De carnavalsvereniging “De Bokkeriejers” is vernoemd naar de welbekende bokkenrijders van de 18de eeuw.  Tungelroy heeft een eigen voetbalvereniging, scouting, fanfare en een schutterij. Ook heeft Tungelroy een multifunctionele accommodatie “Kimpeveld”. Hierin zijn een basisschool, peuterspeelzaal, bibliotheek en een Grand-Café gehuisvest. Ook maken veel verenigingen gebruik hiervan
Voor de overige voorzieningen is Tungelroy aangewezen op Weert of Stramproy. 

Er zijn goede wegverbindingen naar Weert en Maaseik die beide aansluiten op de A2 en A76. Er zijn goede fietspaden voor de scholieren welke onderwijs volgen in Weert. Weert grenst aan de A2 en heeft een intercity treinstation in het centrum. Ook is er een uitgebreid busnet aanwezig. Dichtbij Weert zijn luchthavens te vinden in Eindhoven, Maastricht.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk