Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Stramproy

Maison makelaars Leudal / Weert / Nederweert zijn werkzaam als makelaars in de gemeente Weert.

Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Stramproy, loop dan eens bij ons binnen.
Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Weert

Weert bestaat al ruim 950 jaar. In een akte uit 1062 was Weert eerst vermeld als ‘Wertha’.
Weert kreeg zijn stadsrechten in 1414. De familie Van Horne heeft de stad voor lange tijd bestuurd. De drie hoorntjes en de kroon in het gemeentewapen van Weert is een van de vele herinneringen.  De stad Weert heeft meer dan 150 gemeentelijke beschermde monumenten en 60 rijksbeschermde monumenten. Om de stad ligt de rondweg, ook wel de singels genoemd, waar vroeger de gracht rond de binnenstad lag. Ook staan er kanonnen waar vroeger de poorten van de stad waren die herinneren aan de tijden dat Weert een vesting was. 
De Martinuskerk welke geheel gerestaureerd is domineert het oude stadscentrum.
De gemeente ligt in Midden-Limburg en heeft vijf dorpen. Te weten; Laar, Stramproy, Tungelroy, Swartbroek en Altweerterheide.

Stramproy

5 kilometer ten zuiden van de stadsrand van Weert en vlak aan de Belgische grens ligt Stramproy.
Stramproy heeft ongeveer 5100 inwoners. Een kleiner kerkdorp Tungelroy ligt tussen Weert en Stramproy in. De naam Rode wordt als eerste vermeld in 1244. De eerste melding van de Stramprode is in 1922. Stramprode staat voor ontgonnen bos. In 1866 staat Stamproij vermeld op de atlaskaarten. Stramproy behoorde tot 1700 tot het vorstendom Thorn en werd vanaf 1800 een zelfstandige gemeente. In 1998 ging Stramproy op in de gemeente Weert.

Stramproy heeft alle voorzieningen omdat het de regiofunctie vervuld voor de omliggende dorpen.
Er zijn ruim 70 verenigingen actief in Stramproy. Wellicht de bekendste inwoner van Stramproy was Mary Servaes beter bekend als de ‘Zangers Zonder Naam’. 
De omgeving van Stramproy is voornamelijk agrarisch en liggen er natuurgebieden zoals de Tungelerwallen, het Areven en de Stramproyse Heide waar het heerlijk vertoeven is. 
Als je op zoek bent naar de mix van rust en natuur in een prachtige omgeving gecombineerd met een actief levendig dorp dan is Stramproy een ideale leefplek.

Er zijn goede wegverbindingen naar Weert en Maaseik die beide aansluiten op de A2 en A76. Er zijn goede fietspaden voor de scholieren welke onderwijs volgen in Weert. Weert grenst aan de A2 en heeft een intercity treinstation in het centrum. Ook is er een uitgebreid busnet aanwezig. Dichtbij Weert zijn luchthavens te vinden in Eindhoven, Maastricht.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk