Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Haler

Maison Makelaars Leudal Weert en Nederweert zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Haler, gemeente Leudal. 

Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Haler, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Leudal

Centraal in Midden Limburg vind je de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft ruim 36.000 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km2 een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente Leudal ligt tussen de twee steden Roermond en Weert in en ook wanneer je naar andere steden zoals Maastricht, Eindhoven of Venlo wilt reizen is dit door de ideale ligging en verbindingen geen enkel probleem. 
De gemeente Leudal biedt tal van mogelijkheden om te wonen, te werken en te genieten. 
Er zijn vele bedrijven gevestigd in de gemeente Leudal, en ook is er een ruim aanbod van scholen, winkels verenigingen en sportfaciliteiten te vinden in Leudal. 
Leudal heeft zijn naam te danken aan het betoverende natuurgebied wat in de gemeente te vinden is, een wandeling, fietstocht of een tocht ter paard is dan ook zeker aan te raden. 
Dit natuurgebied is ongeveer 900 hectare groot. Het gebied bestaat uit loof- en naaldbomen, maar ook uit heide en droog grasland.  Door het gebied stromen 2 beken te weten de Leubeek en de Zeilsterbeek. Tijdens een ontspannen wandeling kun je genieten van een verscheidenheid aan vogelsoorten en met een beetje geluk vang je een glimp op van 1 van de vele herten, vossen en zelfs bevers die in het gebied aanwezig zijn. 

Haler

Haler is de jongste kern van de Gemeente Leudal. Haler werd vroeger ook Haerlo genoemd, dit betekent een hogere plaats tussen de bomen. Haler heeft 490 inwoners en is gelegen in een landelijk, agrarische gebied. De oude gehuchten Haler en Uffelse behoorde oorspronkelijk tot het kerkdorp Hunsel. In 1946 is Haler ontstaan omdat tijdens een buurtgesprek het idee kwam dat er een school moest komen. Omdat het een Bijzondere school betrof werd door de kerkelijke overheid niet toegestaan dat er een Bijzondere school werd gebouwd zonder een kerk. Een kleine kerk St.Isidorus werd gebouwd door kleine bakstenen. Een dorp was niet compleet als er geen klok op de kerk stond, en werd er op een ongebruikte schoorsteen in 1961 een klok geplaatst. Dit alles heeft totaal 14 jaar geduurd. Enkel bezienswaardigheden zijn De Sint-Isidoruskerk en de Uffelse watermolen. Haler is omringd door verschillend stromen welke uiteindelijk samen komen in de Tungelroyse Beek. Ook zijn er enkel mooie natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en het Leudal.
Voor de dagelijkse voorzieningen zijn er in aangrenzende dorpen Hunsel en Stramproy verschillende  diverse winkels, basisscholen en restaurantjes te vinden. Op 15 tot 20 minuten rijden ben je in de steden Weert, Roermond en Maaseik.  In Haler en omgeving kun je heerlijk ontspannen, fietsen, wandelen en wonen.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk