Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Ospel

Maison makelaars Leudal / Weert / Nederweert zijn werkzaam als makelaars in Ospel in de gemeente Nederweert. 

Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Ospel, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Nederweert

Nederweert heette oorspronkelijk Merefelt, hetgeen betekent ‘te midden van meren’. Nog later werd het ‘Weert van de Nedersten Eynde’ genoemd en daarna uiteindelijke Nederweert.
Nederweert was in eerste instantie gekoppeld aan Weert maar werd in de loop van de 14de eeuw gescheiden van Weert.  De Zuid-Willemsvaart, de Noordervaart en het kanaal Wessem-Nederweert komen elkaar vlak bij Nederweert tegen. In vroegere tijden zorgde deze kanalen voor de afvoer van turf uit de Peel en waren ze in 1826 de verbinding tussen Maastricht en ’s-Hertogenbosch.
De Groote Peel is een nationaal park welke rijk is aan zeldzame planten en dieren en een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa. 
De gemeente Nederweert telt vijf dorpen; Budschop, Ospel, Ospeldijk, Nederweert-eind en Leveroy. 

Ospel 

Ospel is één van de vijf dorpen van Nederweert en er wonen ongeveer 3376 mensen.
Ospel heeft zijn bestaan te danken aan de veenexploitatie. Het is gelegen op hoge zanderige grond.
De naam Ospel zou afkomstig zijn van ‘Ossepeel’ (dialect: Oosepieël), omdat de ossenwagens de turf uit de Peel vervoerde. Ospel heeft peuterspeelzalen en zijn eigen basisschool “De Schrank”, genoemd naar een toren van turf in het rond gestapeld, om de turf te laten drogen.
Ospel heeft zijn eigen huisartsen, tandartsen en supermarkt. Naast de voorzieningen in de dorpskern Nederweert vindt je ook in Ospel zelf tal van winkels waardoor je voor de basisvoorzieningen gewoon in het dorp kunt blijven. Ospel heeft een bruisend verenigingsleven en ook op sportgebied zijn er tal van mogelijkheden. 
Daarnaast staat Ospel bekend om zijn jaarlijkse tweedaagse bluesfestival ‘Moulin Blues’.


Nederweert ligt langs de A2, nabij afrit 39. Deze afrit sluit aan op de N275, de provinciale weg die Weert met Venlo verbindt. In de gemeente Nederweert zijn geen treinstations aanwezig. 
De aansluitende stad Weert, enkele kilometers verderop, is voorzien van een intercity treinstation

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk