Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Heythuysen

Maison Makelaars Leudal Weert en Nederweert zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Heythuysen, gemeente Leudal. 

Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Heythuysen, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Leudal

Centraal in Midden Limburg vind je de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft ruim 36.000 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km2 een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente Leudal ligt tussen de twee steden Roermond en Weert in en ook wanneer je naar andere steden zoals Maastricht, Eindhoven of Venlo wilt reizen is dit door de ideale ligging en verbindingen geen enkel probleem. 
De gemeente Leudal biedt tal van mogelijkheden om te wonen, te werken en te genieten. 
Er zijn vele bedrijven gevestigd in de gemeente Leudal, en ook is er een ruim aanbod van scholen, winkels verenigingen en sportfaciliteiten te vinden in Leudal. 
Leudal heeft zijn naam te danken aan het betoverende natuurgebied wat in de gemeente te vinden is, een wandeling, fietstocht of een tocht ter paard is dan ook zeker aan te raden. 
Dit natuurgebied is ongeveer 900 hectare groot. Het gebied bestaat uit loof- en naaldbomen, maar ook uit heide en droog grasland.  Door het gebied stromen 2 beken te weten de Leubeek en de Zeilsterbeek. Tijdens een ontspannen wandeling kun je genieten van een verscheidenheid aan vogelsoorten en met een beetje geluk vang je een glimp op van 1 van de vele herten, vossen en zelfs bevers die in het gebied aanwezig zijn. 

Heythuysen

De kern Heythuysen is de grootste kern van de gemeente Leudal. De naam Heythuysen is afkomstig van ‘heidehuizen’. De lokale bevolking gebruikt echter als bijnaam voor Heythuysen de term ‘Klein Paries’ (Klein Parijs). 
Heythuysen is in de vroege middeleeuwen ontstaan, het behoorde in 1243 tot het Land van Horn, pas in de Franse tijd werd het een gemeente. 
Na de tweede wereldoorlog kwamen er veel forensen wonen in Heythuysen 
Heythuysen heeft een levendig verenigingsleven, met tal van mogelijkheden op het gebied van sport en cultuur. In het winkelcentrum kun je gezellig winkelen en zijn er tal van mogelijkheden voor een hapje en een drankje in één van de vele restaurants met terras. 
Er zijn meerdere scholen gesitueerd in Heythuysen. Te weten basisschool ‘de Neerakker’ maar ook ‘Scholengemeenschap ST Ursula’  voor voortgezet onderwijs.   
Ook voor de natuurliefhebber heeft Heythuysen veel te bieden. In de directe omgeving liggen fraaie natuurgebieden, zoals het Leudal tussen Heythuysen en Neer en de loof- en naaldbossen langs de Leu- en Zelsterbeek en de Beylshof ten zuiden van Heythuysen aan de Tungelroyse beek. 
Heythuysen heeft de comfort van een kleine stad, en de intimiteit en ruimte die hoort bij het platteland. Kortom een ideale plek om te wonen. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk