Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Weert

Maison makelaars Leudal / Weert / Nederweert zijn werkzaam als makelaars in de gemeente Weert.

Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Weert, loop dan eens bij ons binnen.

Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Gemeente Weert

Weert bestaat al ruim 950 jaar. In een akte uit 1062 was Weert eerst vermeld als ‘Wertha’.
Weert kreeg zijn stadsrechten in 1414. De familie Van Horne heeft de stad voor lange tijd bestuurd. De drie hoorntjes en de kroon in het gemeentewapen van Weert is een van de vele herinneringen.  De stad Weert heeft meer dan 150 gemeentelijke beschermde monumenten en 60 rijksbeschermde monumenten. Om de stad ligt de rondweg, ook wel de singels genoemd, waar vroeger de gracht rond de binnenstad lag. Ook staan er kanonnen waar vroeger de poorten van de stad waren die herinneren aan de tijden dat Weert een vesting was. 
De Martinuskerk welke geheel gerestaureerd is domineert het oude stadscentrum.
De gemeente ligt in Midden-Limburg en heeft vijf dorpen. Te weten; Laar, Stramproy, Tungelroy, Swartbroek en Altweerterheide.


Weert

In Weert wonen ongeveer 50.000 mensen en heeft een rijk en divers verenigingsleven. De Weertenaar houdt van gezelligheid, uitgaan, carnaval en een goed stuk ‘Weerter vlaai’.
Weert heeft een sfeervol centrum met een historische binnenstad met veel verschillende winkels met grote merken, boetiekjes en gezellige terrasjes. Ook staat er elk jaar in Weert de op één na grootste kermis van Nederland met in totaal zo’n 140 attracties waar meer dan honderdduizend bezoekers op af komen. Het grootste popfestival Bospop vindt in juli plaats.
Daarnaast heeft Weert een grote vrijmarkt op Koningsdag, het Wieerter vastelaovundj met zijn grote optocht en zijn er jaarlijks veel kleinschalige evenementen.
Ook heeft Weert een eigen theater waar genoten kan worden van dans, theater en cabaret en zijn er wekelijks topsportwedstrijden van onder andere Basketbalvereniging BSW en Vollybalclub Weert te zien.

Weert met haar dorpskernen is makkelijk bereikbaar met de auto of trein. Weert grenst aan de A2 en heeft een intercity treinstation in het centrum. Ook heeft Weert een uitgebreid busnet en een passantenhaven aan de Zuid-Willemsvaart voor wie Weert met een boot wil komen bezoeken. Dichtbij Weert zijn luchthavens te vinden in Eindhoven, Maastricht.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk