Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Baexem

Maison Makelaars Leudal Weert en Nederweert zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Beaxem, gemeente Leudal. 
Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Baexem, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Leudal
Centraal in Midden Limburg vind u de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft ruim 36.000 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km2 een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente Leudal ligt tussen de twee steden Roermond en Weert in en ook wanneer u naar andere steden zoals Maastricht, Eindhoven of Venlo wilt reizen is dit door de ideale ligging en verbindingen geen enkel probleem. 
De gemeente Leudal biedt tal van mogelijkheden om te wonen, te werken en te genieten. 
Er zijn vele bedrijven gevestigd in de gemeente Leudal, en ook is er een ruim aanbod van scholen, winkels verenigingen en sportfaciliteiten te vinden in Leudal. 
Leudal heeft zijn naam te danken aan het betoverende natuurgebied wat in de gemeente te vinden is, een wandeling, fietstocht of een tocht ter paard is dan ook zeker aan te raden. 
Dit natuurgebied is ongeveer 900 hectare groot. Het gebied bestaat uit loof- en naaldbomen, maar ook uit heide en droog grasland.  Door het gebied stromen 2 beken te weten de Leubeek en de Zeilsterbeek. Tijdens een ontspannen wandeling kunt u genieten van een verscheidenheid aan vogelsoorten en met een beetje geluk vangt u een glimp op van 1 van de vele herten, vossen en zelfs bevers die in het gebied aanwezig zijn. 

Baexem
Baexem is een charmant kerkdorp met ongeveer 2900 inwoners waarbij de herinneringen aan het rijke verleden van het dorp nog goed zichtbaar zijn. 
Kasteel Baexem, Huize de Brias, het klooster Mariabosch,  de molen Aurora uit 1845 , zijn hier mooie voorbeelden van. 
Kasteel Baexem is in de 17e eeuw gebouwd op het 13e eeuws stamhuis van de familie Baexen. Op de plek waar voorheen de moestuin van de familie lag, bevindt zich nu de unieke botanische tuin die een bezoek meer dan waard is. 
Tijdens dit bezoek kunt u ook genieten in het streekrestaurant dat op het voorplein van het kasteel gevestigd is. 
De naam Baexem is hoogst waarschijnlijk ontstaan uit het woord Bach-heim, dat woonplaats tussen twee beken betekent. Baexem is namelijk gelegen tussen de Tungelroyse beek en de Haelense beek.  
Naast de voorzieningen in het nabijgelegen Heythuysen, Roermond en Weert vindt u ook in Baexem zelf tal van winkels waardoor u voor de basisvoorzieningen gewoon in het dorp kunt blijven. Baexem heeft een bruisend verenigingsleven en ook op sportgebied zijn er tal van mogelijkheden. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk