Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Nederweert-Eind

Maison makelaars Leudal / Weert / Nederweert zijn werkzaam als makelaars in Nederweert- Eind in de gemeente Nederweert. 

Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Nederweert- Eind, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Nederweert

Nederweert heette oorspronkelijk Merefelt, hetgeen betekent ‘te midden van meren’. Nog later werd het ‘Weert van de Nedersten Eynde’ genoemd en daarna uiteindelijk Nederweert.
Nederweert was in eerste instantie gekoppeld aan Weert maar werd in de loop van de 14de eeuw gescheiden van Weert.  De Zuid-Willemsvaart, de Noordervaart en het kanaal Wessem-Nederweert komen elkaar vlak bij Nederweert tegen. In vroegere tijden zorgde deze kanalen voor de afvoer van turf uit de Peel en waren ze in 1826 de verbinding tussen Maastricht en ’s-Hertogenbosch.
De Groote Peel is een nationaal park welke rijk is aan zeldzame planten en dieren en een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa. 
De gemeente Nederweert telt vijf dorpen; Budschop, Ospel, Ospeldijk, Nederweert-eind en Leveroy. 

Nederweert-Eind

Nederweert-Eind is één van de vijf dorpen van Nederweert en er wonen ongeveer 1525 mensen en is grenzend aan het dorp Nederweert. Door de Noordervaart en het Kanaal Wessem-Nederweert wordt het omsloten.  Nederweert-Eind heeft zijn eigen voetbal, tennis, volleybal, golfbiljart en dartvereniging en een gezellig dorpscafe ‘Bi-j Le-nie’. Ook is Nederweert-Eind in 2016-2017 aan het uitbreiden met nieuwbouw. 

Sinds 1977 heeft Nederweert-Eind zijn eigen dorpsraad om het verenigingsleven van het dorp te stimuleren en activeren. Ook is er een basisschool “De Tweesprong” en een kinderopvang. Er zijn enkele basisvoorzieningen in het dorp aanwezig maar voornamelijk wordt er naar Ospel of het dorp Nederweert uitgeweken of naar de dichtbij gelegen stad Weert.

Nederweert-eind wordt omringt door verschillende natuurgebieden zoals De Sarsven en De Banen en Wellensteijn waar volop gewandeld kan worden. 
Elke tweede zondag van augustus vindt het grootste ambachtenfestival van Nederland in Nederweert- Eind plaats. Dit festival heet Festeynder. Het is een groot feest over het dagelijks leven tussen Peel en Maas rond 1900 – 1950. Door dit alles is Nederweert-Eind sfeervol wonen met volop activiteiten.

Nederweert ligt langs de A2, nabij afrit 39. Deze afrit sluit aan op de N275, de provinciale weg die Weert met Venlo verbindt. In de gemeente Nederweert zijn geen treinstations aanwezig. 
De aansluitende stad Weert, enkele kilometers verderop, is voorzien van een intercity treinstation


De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk