Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Altweerterheide

Maison makelaars Leudal / Weert / Nederweert zijn werkzaam als makelaars in Altweerterheide in de gemeente Weert.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Altweerterheide, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Weert
Weert bestaat al ruim 950 jaar. In een akte uit 1062 was Weert eerst vermeld als ‘Wertha’.
Weert kreeg zijn stadsrechten in 1414. De familie Van Horne heeft de stad voor lange tijd bestuurd. De drie hoorntjes en de kroon in het gemeentewapen van Weert is een van de vele herinneringen.  De stad Weert heeft meer dan 150 gemeentelijke beschermde monumenten en 60 rijksbeschermde monumenten. Om de stad ligt de rondweg, ook wel de singels genoemd, waar vroeger de gracht rond de binnenstad lag. Ook staan er kanonnen waar vroeger de poorten van de stad waren die herinneren aan de tijden dat Weert een vesting was. 
De Martinuskerk welke geheel gerestaureerd is domineert het oude stadscentrum.
De gemeente ligt in Midden-Limburg en heeft vijf dorpen. Te weten; Laar, Stramproy, Tungelroy, Swartbroek en Altweerterheide.

Altweerterheide
Altweerterheide is een dorp van de gemeente Weert. Er wonen ongeveer 1100 mensen en ligt ongeveer 3 kilometer van het centrum van Weert en vlak aan de Belgische grens. Door verschillende natuurgebieden, waaronder de IJzeren man, de Laurabossen en de Tungeler Wallen wordt Altweerterheide omringd. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes waardoor je heerlijk tot rust komt. Altweerterheide heeft een rijk en actieve buurtvereniging en 26 andere verenigingen. 
Er is een eigen sportaccommodatie waar de tennisbanen zich bevinden. Ook zijn er speeltuintjes in de buurt voor de kleintjes. Maar snel genoeg ben je ook in het subtropisch zwembad De IJzeren man van Weert. Altweerterheide heeft zijn eigen basisschool, peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.  Vaak wordt voor de voorzieningen uitgeweken naar bijvoorbeeld het Oranjeplein in Weert welke zich bevindt op ongeveer 3,5 kilometer afstand waar verschillende winkels gesitueerd zijn.
In Altweerterheide zijn enkele horecagelegenheden waar je gezellig uit kunt gaan en kan genieten van een hapje en een drankje.  Altweerterheide is een ideaal dorp voor iedereen die enerzijds willen genieten van de rust en natuur en anderzijds zich willen mengen in een actief verenigingsleven.

Er is openbaar vervoer naar het station naar Weert.
Altweerterheide ligt op zo’n 10 kilometer afstand van de A2 richting Eindhoven en Maastricht.
Weert grenst aan de A2 en heeft een intercity treinstation in het centrum. Ook is er een uitgebreid busnet aanwezig. Dichtbij Weert zijn luchthavens te vinden in Eindhoven, Maastricht.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk