Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Haelen

Maison Makelaars Leudal Weert en Nederweert zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Haelen, gemeente Leudal. 


Heb je een huis te koop of wil je een huis kopen in Haelen, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Leudal

Centraal in Midden Limburg vind je de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft ruim 36.000 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km2 een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente Leudal ligt tussen de twee steden Roermond en Weert in en ook wanneer je naar andere steden zoals Maastricht, Eindhoven of Venlo wilt reizen is dit door de ideale ligging en verbindingen geen enkel probleem. 
De gemeente Leudal biedt tal van mogelijkheden om te wonen, te werken en te genieten. 
Er zijn vele bedrijven gevestigd in de gemeente Leudal, en ook is er een ruim aanbod van scholen, winkels verenigingen en sportfaciliteiten te vinden in Leudal. 
Leudal heeft zijn naam te danken aan het betoverende natuurgebied wat in de gemeente te vinden is, een wandeling, fietstocht of een tocht ter paard is dan ook zeker aan te raden. 
Dit natuurgebied is ongeveer 900 hectare groot. Het gebied bestaat uit loof- en naaldbomen, maar ook uit heide en droog grasland.  Door het gebied stromen 2 beken te weten de Leubeek en de Zeilsterbeek. Tijdens een ontspannen wandeling kun je genieten van een verscheidenheid aan vogelsoorten en met een beetje geluk vang je een glimp op van 1 van de vele herten, vossen en zelfs bevers die in het gebied aanwezig zijn. 

Haelen

Haelen is een karakteristiek dorp met ongeveer 4300 inwoners gelegen in de gemeente Leudal. De omgeving van het dorp wordt al vanaf de steentijd bewoond. Er zijn archeologische vondsten gedaan uit die tijd. In de loop van de 19e eeuw vormde zich, ten noorden van Kasteel Aldenghoor een dorpskern, wat zich steeds verder heeft uitgebreid tot een levendige dorpskern, met een ruim aanbod van winkels en andere voorzieningen.  
In Haelen zijn er nog vele mooie bezienswaardigheden die de geschiedenis van Haelen vertegenwoordigen. 
Denk hierbij aan de voormalige watermolen op de Haelense Beek, genoemd de Vogelmolen waar nu genoten kan worden van culinaire versnaperingen. En denk ook aan de leumolen en Sint Elisabeths-molen welke nu een ruïne is. 
Kasteel Aldenghoor gelegen aan de Kasteellaan  is een middeleeuwse burcht. Het stamt uit de 14e eeuw.  Er woonde talrijke adelijke bewoners en geestelijken. Tegenwoordig kun je er overnachten, heerlijk eten of een mooi feest vieren. 
Haelen heeft een bruisend verenigingsleven en u vindt er een verscheidenheid aan winkels en bedrijven. Wanneer je naar de steden Roermond of Venlo wilt ben je daar zo. De nabijgelegen provinciale weg de  ‘Napoleonsbaan’ verbind deze steden met elkaar en maakt dat beide steden binnen handbereik liggen. 
 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Leudal, Weert en Nederweert actief in:

Gemeente Leudal
Baexem – Buggenum – Ell- Grathem – Haelen- Haler – Heibloem – Heythuysen – Horn – Hunsel – Ittervoort – Kelpen-oler – Neer – Neeritter – Nunhem – Roggel 

Gemeente Weert 
Altweerterheide – Boshoven – Laar – Stramproy – Tungelroy – Weert

Gemeente Nederweert  
Budschop – Leveroy – Nederweert – Nederweert-Eind – Ospel – Ospeldijk