Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Panningen (Kepèl)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Panningen , gemeente Peel en Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Panningen , loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Panningen, in de volksmond Kepèl genoemd, is met ongeveer 7500 inwoners het grootste dorp binnen de gemeente Peel en Maas. Het gemeentehuis, wat treffend  ‘Huis van de gemeente’ heet, is hier gevestigd. Panningen heeft een sterk uitgegroeide bebouwde kom, het is vastgebouwd aan Helden in het oosten en Egchel in het zuiden. Panningen ligt centraal tussen de steden Roermond, Weert en  Venlo, welke met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar zijn. De A67 is binnen 10 autominuten bereikbaar, maar ook de A73 en de grenzen van België en Duitsland zijn vanuit Panningen prima te doen.

Panningen vervult een belangrijke regiofunctie, omdat de omliggende steden elk op een afstand van ongeveer 20 km liggen. Kenmerkend voor de regiofunctie van Panningen is het relatief grote winkelcentrum dat tussen 2000 en 2007 vernieuwd is. Dat woningen en winkels in het centrum goed gecombineerd kunnen worden, bewijzen zowel ‘De Parel’ als ‘De Pit’; een winkelpassage met woningen erboven. Het multifunctioneel centrum, DOK6 genaamd, met theater- en bioscoopzalen en een trendy café, vindt men ook in het levendige centrum. Elke woensdag is er een weekmarkt, die druk wordt bezocht. De VVV organiseert ’s zomers regelmatig aantrekkelijke evenementen die veel bezoekers trekken. Verder vindt u in Panningen basis- en voortgezet onderwijs aan, evenals een overdekt zwembad, een tennis- en een sporthal. Panningen huisvest tevens een cluster van gezondheidsinstellingen, waaronder een zorgcentrum en een hospice.

Van oudsher staat Panningen bekend om zijn baksteenindustrie. Tegenwoordig is er ten noorden van de kom van Panningen een groot regionaal industrieterrein gevestigd. Het is 65 ha groot en wordt nog uitgebreid. Aan de westelijke rand van het centrum is een bedrijvenpark gesitueerd.

Panningen ontstond in de 17e eeuw. Het groeide rond de bedevaartkapel die in 1643 werd gebouwd. Door de toenemende pelgrimage in die tijd, werd de kapel snel uitgebreid. Uiteindelijk is deze oude kerk afgebroken en vervangen. Op het Pastoor Huijbenplein is een kunstwerk te zien, dat de voormalige kapel symboliseert. De naam ‘Kepèl’ leeft nog steeds voort.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Peel en Maas
Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen

Gemeente Horst aan de Maas
America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray