Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Egchel (Eggel)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Egchel, gemeente Peel en Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Egchel, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Als kleinste kern van Peel  en  Maas leunt  het dorp tegen de noordelijker gelegen dubbelkern Panningen en Helden aan, waarmee de voorzieningen die Egchel zelf niet heeft toch binnen handbereik liggen. Egchel heeft echter een eigen identiteit. Naast de aanwezige primaire voorzieningen zoals een basisschool, een gemeenschapshuis, een peuterspeelzaal, een dorpsdagvoorziening, een gymzaal en wat winkels, blinkt dit dorp uit in tal van vrije tijds-mogelijkheden. Zo zijn er zo’n 18 verenigingen actief, waarvan voetbalclub SV Egchel en Jongerenvereniging Jong Nederland Egchel beide zelfs meer dan 200 leden en/of vrijwilligers hebben. Jong Nederland heeft haar jaarlijkse hoogtepunt in een gezamenlijk zomerkamp en de voetbalclub organiseert jaarlijks op Pinksterzondag een voetbaltoernooi waar 60 teams uit het hele land aan deelnemen, en soms zelfs uit het buitenland. Egchel kent sinds 2004 een eigen popfestival, EGOpop genaamd. Dit wordt georganiseerd door mensen uit alle leeftijdscategorieën, waarvan de meesten uit Egchel zelf komen. Met de auto zijn Venlo, Roermond en Eindhoven binnen een half bereikbaar en ook de Belgische en Duitse grens zijn in een goed half uur vanuit Egchel te bereiken.

Egchel heeft als kleine kern een landelijke uitstraling. Landbouw en grootschalige tuinbouw zijn de belangrijkste economische activiteiten in Egchel. Aan de oost- en zuidwestkant ligt het dorp respectievelijk aan het ‘Boekenderbos’ en de ‘Egchelse Heide’, een grootschalig ontginningsgebied wat begrensd wordt door het afwateringskanaal Meijel-Neer, welke uiteindelijk uitmondt in de Maas.

De naam van deze kern heeft een aantal veranderingen doorgemaakt en komt waarschijnlijk van Achtel, Agell, Naichel, Achel, Aechell, Aggel, Eggel om uiteindelijk Egchel te heten.

In en rond Egchel zijn verschillende voorwerpen gevonden die stammen uit de vijfde en de achtste eeuw. Het gebied rond Egchel zou vroeger een jachtgebied geweest zijn. De landweer (verdedigingswal) is een van de oudste nog zichtbare sporen uit vroegere tijden. Hiervan zijn nog restanten te zien op Keuperhei, Egchelheide en Heide.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Peel en Maas
Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen

Gemeente Horst aan de Maas
America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray