Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Broekhuizen


Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Broekhuizen, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Broekhuizen, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Circa 14 kilometer ten noorden van Venlo, tussen de Maas en een oude Maasarm (het Broekhuizerbroek) ligt Broekhuizen. Sinds lange tijd weten mensen het wonen in Broekhuizen te waarderen; al in 870 wordt Broekhuizen genoemd in een verdrag. 
Vandaag de dag telt Broekhuizen een kleine 800 inwoners. Het idyllische centrum herbergt nog vele oude gebouwen, zoals de Sint Nicolaaskerk (van vóór 1484, hersteld na verwoesting in 1944) en het Brouwershuis (18e eeuw). 
Vanaf de loswal heeft u een prachtig uitzicht op de Maas, de veerpont naar Arcen en de landerijen aan de overkant. Aan de westzijde van het dorp ligt de ruïne van kasteel Broekhuizen (stamslot van de adellijke familie Van Broeckhuysen), dat in 1944 werd verwoest tijdens zware gevechten tussen de Duitsers en de geallieerden.

Broekhuizen heeft alles om er heerlijk thuis te komen: met de vele terrasjes, (eet-)cafés, restauranthoreca en een prachtige theetuin kun je je makkelijk op vakantie wanen. Ook  is er een passanten/recreantenhaven met een strandpaviljoen en verschillende overnachtingsmogelijkheden voor toeristen. Het dorp zelf heeft niet veel voorzieningen meer; kinderen gaan in het 1 kilometer verderop gelegen Broekhuizenvorst naar de kinderopvang of de basisschool. Ook de huisarts is daar te vinden. In Broekhuizen zelf vindt men een fysiotherapeut en woon-zorgcomplex Naesenhof, waar ‘De krasse generatie’, tegenwoordig KBO, verschillende activiteiten variërend van sport en ontspanning tot een maandelijks eetpunt organiseert.

Middelbare scholen bevinden zich op ongeveer 10 km, evenals een treinstation. In 8 autominuten bereik je de A73 naar Venlo of Nijmegen en ook Eindhoven (70 km) en Duisburg (65 km) zijn snel en makkelijk bereikbaar. Broekhuizen is niet aangesloten op het openbaar vervoersnetwerk. Deze aansluitingen vindt men in Broekhuizenvorst (1 km) of in Arcen, met het veer bereikbaar aan de andere kant van de Maas. 

Een inwoonster vertelt: “Het centrum van Broekhuizen is gezellig, het doet nostalgisch en bijna buitenlands aan. Vooral het stukje als je vanaf de kerk naar de Maas en de veerstoep loopt. Een leuke plek om een terrasje te pakken. Het veer zorgt sowieso voor een aparte sfeer. Rondom het dorp is het ook mooi. Je kunt hier echt een heel eind heel dicht langs de Maas lopen. Ook loopt het Pieterpad door het Broekhuizerbroek en door de bossen hier. Je kunt de wandeling beginnen met een kop koffie in het Theehuis aan de ene kant, of bij de blauwebessenteler aan de andere kant van het dorp”. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen