Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Kronenberg (de Kroeënenberg)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Kronenberg, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Kronenberg, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Het kerkdorp Kronenberg ligt ongeveer drie kilometer ten westen van Sevenum en telt vandaag de dag ruim 1100 inwoners. Het dorp heeft zich in de loop der tijden gevormd langs een van de vele wegen die vanuit Sevenum naar de Peel liepen. In de 19e eeuw ontstond er een ontginningsnederzetting, maar pas in de loop van de 20e eeuw kwam Kronenberg als ontginningsdorp tot ontwikkeling door het stichten van een parochie en een school (1930). De fraaie parochiekerk, gewijd aan Theresia van Lisieux, beschikt over een zeer aparte trapgevel. 

Een inwoner vertelt treffend: “Het is een klein, compact dorp: kerk, school, gemeenschapshuis, café, het ligt allemaal dicht bij elkaar aan de weg van Sevenum naar Evertsoord. Er omheen is een mooi natuurgebied. Kronenberg heeft een fijne, open leefgemeenschap. Nieuwkomers worden meteen opgenomen. Je merkt ook dat de mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de leefbaarheid van het dorp. Dat kun je alleen maar samen doen.”

De jongste inwoners van Kronenberg kunnen gebruik maken van kinder(dag-)opvang in het dorp en de basisschool. In ‘De Kroevert’ doen zij dat samen met de kinderen uit het nabij gelegen Evertsoord. De naam ‘Kroevert’ is ontstaan uit een samenvoeging van beide dorpsnamen. In Kronenberg vindt men een bakkerij en onder het dak van BMV (Brede Maatschappelijke Voorziening) ‘De Torrekoel’ voorziet men met ‘De Kompaniej’ ook in een behoefte aan een dorpsdagvoorziening en is er een huisarts gevestigd. ‘De Torrekoel’ is het kloppend hart en dorpshuiskamer van Kronenberg, het is de plek waar veel verenigingen en organisaties onderdak vinden, samen met de school, de sporthal, en andere voorzieningen. Kronenberg heeft bescheiden horeca mogelijkheden.

De middelbare school ligt op 4 kilometer afstand, evenals het treinstation. Voor winkels is men op het 3 kilometer verderop gelegen Sevenum aangewezen. 
De oprit van de A73 ligt 7 kilometer van het dorp af en van daaruit worden Venlo, Nijmegen en Eindhoven in respectievelijk een half uur, drie kwartier en een klein uur bereisd. Een belbus brengt inwoners naar Sevenum, van waaruit zij met het openbaar vervoer (trein en bus) verder kunnen reizen. 

Kronenberg ligt op de hogere zandgronden aan de oostrand van de Peel. Ten westen van Kronenberg liggen verschillende natuurgebieden; voormalige stuifzandgebieden die later met naaldhout werden beplant. In het noordoosten vindt men het natte natuurgebied Heesbeemden.

Een jaarlijks terugkerend evenement in Kronenberg de Hemelrit. Sinds enkele jaren verzamelen honderden historische bromfietsen en motoren zich op Hemelvaartsdag voor de Hemelrit; een tocht door de fraaie omgeving.

Kronenberg heeft een groot Hippisch Centrum binnen haar dorpsgrens. Binnen dit centrum worden regionale, nationale en internationale wedstrijden georganiseerd en vindt de dagelijkse training van paarden en ruiters plaats. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen