Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Evertsoord (De Pieël)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Evertsoord, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Evertsoord, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Evertsoord is ontstaan na de grootscheepse ontginningen van de voormalige turfgebieden in de Sevenumse Peel. Na deze ontginning verschenen in de jaren 40 de eerste boerderijen in dit gebied. Deze boerderijen werden onderdeel van dit unieke dorp. Kenmerkend voor Evertsoord is de hechte gemeenschap en de schitterende natuur in de Mariapeel. Evertsoord is misschien wel het minst ontdekte gebied van Horst aan de Maas. Het weidse karakter en de ruimte maken Evertsoord tot een unieke plek. Vandaag de dag telt Evertsoord ongeveer 260 inwoners. Hiermee is Evertsoord de kleinste kern van de gemeente Horst aan de Maas. Het dorp ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Evertsoord ontleent haar naam aan de toenmalige burgemeester van Sevenum, de heer Everts, die zich volop inzette voor het in cultuur brengen van deze woeste Peel.

Evertsoord heeft een café, een kerk en een gemeenschapshuis, ’De Smêlentôs’, welke de enige en daarmee een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners is. 
Wie in Evertsoord woont, doet zijn boodschappen in de buurdorpen zoals Panningen 
(10 km) of America (5 km). Ook voor huisartsen en fysiotherapie kunnen inwoners bij hun buurdorpen terecht. De jongste inwoners kunnen terecht in ‘De Kroevert’ voor kinder(dag-)opvang, de peuterspeelzaal en de basisschool. Zij doen dit samen met de kinderen uit het naburige Kronenberg, de naam ‘De Kroevert’ is een samenvoeging van deze twee plaatsnamen en is in Kronenberg gevestigd (3 km). 
 
Evertsoord is verbonden aan het project ‘de wensbus’. De wensbus is bedoeld om de leefbaarheid in de kleine kernen te behouden. Dat betekent kleine busjes voor maximaal acht personen waarvan de inzet door de bewoners zélf, afhankelijk van de vraag en behoefte, wordt georganiseerd. 

Met de auto is Evertsoord makkelijk bereikbaar: de oprit naar de A67 (Venlo – Eindhoven) ligt op 4 kilometer afstand. Daarmee is men in ongeveer een half uur in hartje Venlo, Helmond of Eindhoven. Ook met openbaar vervoer is dat mogelijk, de belbus brengt de inwoners naar treinstation Horst en zo bereist men voorgenoemde steden ook binnen het uur. 

Een inwoner vertelt: “Ik woon hier al mijn hele leven. De mensen in het dorp vormen een hechte gemeenschap, hoewel we wat verder van elkaar af wonen dan elders gebruikelijk. Die vrijheid moet je wel liggen. De Mariapeel is zo mooi! Ik geniet elke dag van de natuur en de kracht van de elementen. Omdat het hier zo weids is, zie je onweersbuien bijvoorbeeld al van ver aankomen. Een prachtig gezicht.”

Het buiten zijn rond Evertsoord spreekt ook bezoekers aan, getuige de golfclub en de B&B met vakantiewoningen. 

Penitentiaire Inrichting Ter Peel gevestigd. Het complex is de grootste vrouwengevangenis van Nederland en kan maximaal 250 vrouwelijke gedetineerden herbergen.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen