Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

America (Amerika)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in America, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in America, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

America dát stiët!’, is een zeer toepasselijke uitspraak die de actieve en initiatiefrijke bewoners van dit 2000 inwoners tellende Peeldorp typeert. 
Het is prettig wonen in America. Het dorp voorziet in de behoefte aan diverse winkels, horeca, scholen, kinderopvang, een gezondheidscentrum ‘’t Laefhoês America’ met een apotheekhoudende huisarts, fysiotherapie en podotherapie. Voor overige voorzieningen heeft America voor en met haar inwoners goede mogelijkheden  gerealiseerd: de vele bewonersinitiatieven zijn ondergebracht in een dorpscoöperatie, waar onder andere een dorpsdagvoorziening ‘de Hoêskamer’ en een vervoersdienst onder vallen. Ook zijn in America diverse sportverenigingen, een muziekvereniging en een afdeling van Jong Nederland actief. 

America is met de auto zeer goed bereikbaar via de A67 (Eindhoven – Venlo), de A73 (Maastricht – Nijmegen), de N270 (Wanssum – Eindhoven) en de N277 (Kessel – Ravenstein). Het station Horst-Sevenum ligt op 4 kilometer. Verschillende middelbare scholen bevinden zich tussen de 6 en 14 kilometer van America, ziekenhuizen binnen een straal van 10 tot 15 kilometer. 

Het dorp America ontstond in de late negentiende eeuw als veenarbeiders- en heideontginningsdorp, aan de spoorlijn tussen Eindhoven en Venlo. Het kreeg zijn eigen Station America, wat nodig was voor het transport van turf die in de Peel was gewonnen. Het station werd in 1970 afgebroken. Het is aannemelijk dat de plaatsnaam afgeleid is van het continent Amerika. In meerdere delen van Nederland komen in jonge heideontginningen uitheemse land-, plaats- en streeknamen voor die een associatie leggen met de afgelegenheid van het gebied. Aan de Limburgse kant van de Peel komen bijvoorbeeld de terreinnamen Californië en Siberië voor. 

Het dorp heeft nog steeds een agrarisch karakter. Daarnaast herbergt America twee grote bungalowparken, welke jaarlijks duizenden toeristen trekken die tot rust komen in de Heerenpeel met zijn bossen, heuvels en vennen. Of door een wandeling over het ‘Turfstekerspèdje’: de route door het bos die de turfstekers vroeger aflegden naar hun werk in de Peel. 

America is ook trots op de dialectband Rowwen Hèze; de meeste bandleden zijn afkomstig uit het dorp. De groep dankt haar naam aan een ruwe (Rowwen) oude man, die vroeger alleen in een plaggenhutje in De Peel woonde. Zijn naam was Christiaan Hesen (Hèze). Hij leefde van 1853 tot 1947. Rowwen Hèze was zeer eenzaam en zou magische krachten hebben.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen