Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Beringe

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Beringe, gemeente Peel en Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Beringe, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Beringe, met zijn ruim 2000 inwoners is één van de kernen binnen Peel en Maas en ligt aan het uiteinde van het door Napoleon aangelegde ‘Grand Canal du Nord’, de huidige Noordervaart. Dit kanaal werd aangelegd als Rijn-Schelde verbinding, maar werd nooit voltooid. De weg langs de Noordervaart (N275) vormt een belangrijke verbinding met Weert en Venlo en ontsluit het industrieterrein van Beringe met een 65-tal bedrijven, volgens de KvK bijna de helft van het totale aantal Beringse ondernemingen. Vanuit Beringe is men met de auto royaal binnen het half uur op de A67 of de A73, zelfs de Duitse en Belgische grenzen liggen op steenworp afstand. Ook met het openbaar vervoer is Beringe is goed bereikbaar.

In Beringe zijn voornamelijk primaire voorzieningen aanwezig. Zo is er een basisschool, een peuterspeelzaal, winkels voor de belangrijkste dagelijkse levensbehoeften en enkele horecagelegenheden. Voor overige voorzieningen zijn de inwoners aangewezen op grotere kernen; Panningen, op ruim twee kilometer afstand of Meijel, ruim vier kilmeter verderop. Het multifunctionele centrum ‘De Wieksjlaag’, draagt actief bij aan de levendigheid van het dorp. Van hieruit worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder dagopvang voor ouderen. Mensen kiezen er bewust voor om in Beringe te wonen, vanwege de gezelligheid, de sterkte sociale gehechtheid en het actieve verenigingsleven. Handbalvereniging Bevo-HC heeft Beringe sportief op de kaart gezet; zij spelen hun Eredivisie-thuiswedstrijden in Panningen. Ten zuiden van Beringe vindt men het natte natuurgebied ‘de Snep’. 

Beringe werd waarschijnlijk al sinds 900 na Christus bewoond. Het dorp wordt voor het eerst beschreven aan het begin van de 15e eeuw, toen er sprake was van een adellijke hoeve. Het uitdiepen van de Noordervaart in de 19e eeuw, waardoor scheepvaart mogelijk werd, is een belangrijke reden dat Beringe zich verder kon ontwikkelen. 

Beringe heeft sinds 1969 speciale vriendschappelijke relaties met Be(h)ringe(n)s in Duitsland, België, Luxemburg en Zwitserland, vijf maal Beringen genaamd, hoewel het tegenwoordig om in totaal zeven plaatsen gaat met (ongeveer) dezelfde naam. In het centrum van het dorp staat een vijfkantige zuil met de wapens van alle vijf de plaatsen en een bord met de locaties er van. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Peel en Maas
Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen

Gemeente Horst aan de Maas
America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray