Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Helden (Helje)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Helden, gemeente Peel en Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Helden, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Van oorsprong is Helden, als één van de grotere kernen binnen Peel en Maas met ruim 6000 inwoners, een land- en tuinbouwdorp. In het plaatselijke dialect spreekt met van Helje, maar in de volksmond wordt Helden ‘Dörp’ genoemd. Het moderne Helden is groen en ruim opgezet en er staan nog enkele fraaie monumentale huizen, wat bijdraagt aan een authentieke uitstraling. Het dorp grenst haast naadloos aan de centrumkern Panningen en daarmee is er als het ware een dubbelkern ontstaan. Aan de andere kant ligt Helden tegen een 800 hectare groot bosgebied: de Heldense bossen met een veel mogelijkheden voor zowel wandelaars als fietsers. In dit bosgebied vindt men gemeentecamping ‘De Heldense Bossen’ met een subtropisch zwembad, speeltuin en horeca.

Helden heeft een ruim aanbod aan basisvoorzieningen. In winkelcentrum ‘De Kaupman’ zijn diverse winkels te vinden. Het dorp biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van basisonderwijs, cultuur, vrije tijd en zorg. Er is een dorpsdagvoorziening, een sportzaal en iedere maand wordt ‘rundje Koeberg’ georganiseerd. Dit is een sportief evenement waarbij wandelaars, hardlopers en mountainbikers door de Heldense bossen en omgeving diverse parcoursen kunnen afleggen met na afloop gezamenlijk koffie met vlaai. Helden is vooral een gezellig dorp: er zijn voldoende horeca- en uitgaansmogelijkheden en worden evenementen georganiseerd. 

Behalve een goede busverbinding met Venlo en Roermond, is ook Eindhoven binnen een half uur met de auto bereikbaar. Ook de Belgische en Duitse grens zijn in een goed half uur te bereiken.

Het Mariaplein, als hart van Helden, is van oorsprong een zeer waterrijke plaats en staat nog steeds bekend als ‘De Pool’. Hier lag vroeger een grote waterpoel waar het vee kon drinken en later, ongeveer twee eeuwen geleden, een waterput. Door de jaren heen raakte deze waterput langzaam vergeten en wist niemand meer precies waar deze lag. Dit kwam doordat de pomp, die boven de waterput stond, in de loop van de jaren een aantal keren is verplaatst. Pas toen het Mariaplein heringericht werd, kwam bij graafwerkzaamheden de oude put weer tevoorschijn. De oude put werd boven het maaiveld opgemetseld en in de putschacht werd verlichting aangebracht. De put is afgedekt met een dikke glasplaat, zodat men in de diepte van de put kan kijken. De oude waterpomp heeft een centrale plek op het Mariaplein gekregen.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Peel en Maas
Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen

Gemeente Horst aan de Maas
America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray