Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Baarlo (Baolder)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Baarlo, gemeente Peel en Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Baarlo, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht

Kastelendorp Baarlo kent een rijke geschiedenis die terug gaat tot ver vóór onze jaartelling. Er zijn opmerkelijke vondsten uit de Romeinse tijd gedaan en ten westen van het dorp heeft er zelfs een nederzetting gestaan uit het stenen en ijzeren tijdperk. Ook toen al wist men het wonen in Baarlo te waarderen!

Ook de ongeveer 6500 inwoners van het huidige Baarlo vinden het er prettig wonen. Het dorp kent een rijk en divers verenigingsleven en heeft verschillende functies en voorzieningen voor jong en oud: er zijn drie basisscholen in het dorp en drie middelbare scholen op fietsafstand. Ook (para-)medische zorg is in het dorp te vinden, evenals een dorpsdagvoorziening, een bibliotheek, een verscheidenheid aan winkels en horeca. De rij-afstand naar het ziekenhuis in Venlo bedraagt een kwartier. De aansluitingen met de A73, de A67 en de A74 zijn op steenworp afstand. De Baarlose inwoners zijn betrokken en dragen actief bij om de leefbaarheid in hun dorp voor de toekomst te optimaliseren en te garanderen.  Baarlo kent een aantal jaarlijkse feesten en evenementen. 

Baarlo, de naam verwijst naar een niet begroeide plek in het bos (bar, baer: kaal, naakt en lo: bos), bevindt zich tussen de Maas en de vroegere, belangrijke Romeinse Heerbaan. Een veer verbindt Baarlo met Steyl. Ter hoogte van Baarlo bevindt zich een stuw in de Maas. De uiterwaard die het dorp van de Maas scheidt, is een kilometer breed met weilanden, tuinbouw en profielen van oude Maasgeulen. De natuur rondom Baarlo, de ‘Begijnenberg’ ten zuiden, het ‘Boekenderbos’ ten westen en in het noorden ‘Dubbroek’, geeft het wonen in Baarlo een landelijk karakter. De geschiedenis is in het dagelijks leven duidelijk zichtbaar in de oude kapellen, de watermolen met wasplaats, het voormalig klooster en de natuurlijk de vier bijzondere kastelen die er bewaard én in gebruik zijn gebleven; de 13e eeuwse kastelen d’Erp, de Berckt, riddergoed de Raay en kasteel Scheres (19e eeuw). 

Behalve door haar rijke historie is het dorp ook bekend vanwege de vele kunstwerken van de Japans-Amerikaanse kunstenaar Tajiri die van 1962 tot zijn dood in 2009 in Baarlo woonde en werkte. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Peel en Maas
Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen

Gemeente Horst aan de Maas
America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray