Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Lottum

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Lottum, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Lottum, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Lottum ligt op de rechter oever van de Maas, zo’n tien kilometer ten noorden van Venlo en is met een fiets- en voetveer verbonden met Arcen en Lomm.  Het gebied waar Lottum ligt was al bewoond gedurende de Romeinse tijd. Omstreeks 1400 werd de kerk gebouwd. Lottum, dat ongeveer 2000 inwoners telt, wordt ook wel ‘het Rozendorp’ genoemd. Rond 1900 werd de rozenteelt in Lottum geïntroduceerd, en deze teelt nam zo’n grote vlucht dat op een gegeven ogenblik ongeveer een derde deel van de inwoners in de rozenteelt werkzaam was. In Lottum en directe omgeving worden jaarlijks ongeveer 20 miljoen rozen gekweekt; circa 70% van de Nederlandse rozenproductie! Sinds 1922 wordt er het tweejaarlijkse Rozenfestival georganiseerd. 

In het centrum van Lottum ligt ‘De Rozenhof Lottum’. Hier bevindt zich een unieke combinatie van Toprozentuin en Rozenkenniscentrum. ‘De Rozentuin’ is de enige plaats in Nederland waar nagenoeg alle rozen met het Nederlandse predicaat ‘Excellence-roos’ en nagenoeg alle met het Duitse predicaat ‘ADR-Rose’ rozen bij elkaar staan. Hier bevindt zich ook een Excellence-keuringstuin. In de Rozentuin worden geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt.   

Voor de inwoners van Lottum zijn er, mede dankzij de aantrekkingskracht van onder andere de rozen, veel horecavoorzieningen in en rond het dorp. Het dorp voorziet in  kinderopvang, een basisschool, een huisarts en fysiotherapie. Voor tuincentra, een rijwielhandel en een bakkerij kan men ook in Lottum zelf terecht. Binnen drie kilometer vindt men een supermarkt. In het 9 kilometer verderop gelegen Horst vindt men een middelbare school. Inwoners, jong en oud, met een bijzondere ondersteuningsvraag kunnen terecht in zorgboerderij ‘BijBiezonder’. Het gemeenschapshuis ‘De Smetenhof’ geeft onderdak aan diverse Lottumse verenigingen en diensten voor haar inwoners. Zo doet het onder andere dienst als priklocatie van het ziekenhuis. Lottum heeft een sportpark en een tennispark. 

Lottum ligt omgeven door natuurgebieden, rozenteelt en heideontginningen. Toch is het makkelijk bereikbaar: in acht autominuten bereikt men de A73 (Venlo – Nijmegen) en in respectievelijk een half uurtje en ruim drie kwartier zit men in hartje centrum van deze steden. Vanuit Lottum rijdt er een bus naar Venray en Venlo, waar zich ook een treinstation bevindt. Er is geen rechtstreekse verbinding naar Horst. 

Lottum kent enkele opvallende historische gebouwen, waaronder Kasteel Borggraaf en Kasteel Kaldenbroek. Ook heeft Lottum een molen: de Houthuizer Molen. Deze beltmolen werd in 2008 gebouwd en staat op de plek van de in 1944 opgeblazen molen van Lottum. In november vindt in Lottum ook een paardenmarkt plaats; één van de grootste van Zuid-Nederland! Dit evenement trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers.

Een inwoonster vertelt: ”De velden rond Lottum zien er prachtig uit als de rozen bloeien. Zeker als je richting Maas gaat, is het uitzicht prachtig. Er voeren verschillende fietsroutes langs de rozenvelden. Wanneer in augustus het Rozenfestival plaatsvindt, moet je echt naar Lottum komen, het hele dorp is dan prachtig versierd met rozen.” 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen