Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Sevenum (Zaerum)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Sevenum, gemeente Horst aan de Maas

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Sevenum, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Voor inwoners en bezoekers combineert Sevenum de gezelligheid en faciliteiten van een groot dorp met de rust van de natuur. Sevenum telt ruim 6600 inwoners en is na Horst de tweede grootste plaats in de gemeente Horst aan de Maas.

Van oudsher is Sevenum een agrarisch dorp. Al in het bronzen en ijzeren tijdperk was er sprake van enige bewoning, wat blijkt uit een  aantal vondsten uit die periode. 
Vanaf 1745 werd (in beginsel nog op kleine schaal) begonnen met de ontginning van de woeste Peel-gronden. Vanaf 1938 werd de ontginning groot aangepakt en nam het inwoneraantal ook in Sevenum fors toe. 
In de kern van Sevenum is een divers aanbod van gezellige horecagelegenheden waar men een hapje kan eten en drinken. Sevenum heeft een veelzijdigheid aan natuur, cultuur en historie. 

De jongste inwoners van Sevenum maken gebruik van een van de zeven kinder(dag-) opvanglocaties die het dorp rijk is. Er zijn drie basisscholen, waarvan er één op Jenaplanbasis. Voortgezet onderwijs is in het buurdorp Horst te vinden, op nog geen drie  kilometer afstand. Daar bevindt zich ook het treinstation (traject Eindhoven – Venlo). 
In Sevenum zelf kan men uitstekend terecht voor medische basiszorg: verschillende huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten voeren er hun praktijk. Sevenum heeft supermarkten en een ruim aanbod aan detailhandel. Ook is er een kleinschalige sauna te vinden. 

Gemeenschapshuis ‘De Wingerd’ is een onderdeel van een woon, welzijn en zorgproject. Als resultaat van een goede samenwerking tussen verschillende maatschappelijke partners staat er nu een cultureel centrum met diverse mogelijkheden voor jong en oud en op de toekomst gericht. Voor ouderen die extra ondersteuning nodig hebben, zijn er diverse dagopvang mogelijkheden. En ‘Sevenheym’, nabij de dorpskern, is een kleinschalig verzorgingshuis waar zowel echtparen als alleenstaanden wonen. In Sevenum is ook een sociaal eetpunt opgericht.

Een inwoner vertelt: “Ik ben geboren en getogen in Sevenum en zou nergens anders willen wonen. Je hebt hier de mooiste natuur dicht bij huis. Ik ben dan ook elke dag al vroeg buiten: wandelen, en in de zomer ook fietsen. Dan zie je ook ontzettend veel vogels: fazanten in het veld, zilverreigers aan de waterkant, er is onderweg zo veel moois te zien. De bossen bij Toverland en de visvijver zijn een prachtig wandel- en fietsgebied. En de mensen in Sevenum zijn heel gezellig, ze zijn altijd in voor een praatje.”

Sevenum is makkelijk bereikbaar, zowel per auto (A67, A73 en N277) als per trein. Venlo en Eindhoven bereikt men in respectievelijk circa een kwartier en een half uur reistijd. Nijmegen ligt op een uur reisafstand. 

In de omgeving van Sevenum zijn enkele attracties die ook voor bezoekers aantrekkelijk zijn, zoals recreatiecentrum De Schatberg en attractiepark Toverland. De diversiteit in natuur (natte natuurgebieden ten noordwesten en droge naaldboomcomplexen ten zuiden) met daardoorheen talloze wandel- en fietsroutes en een visvijver zijn voor zowel de bewoners als bezoekers van Sevenum zeer aangenaam!

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen