Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Hegelsom (Haegelsum)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Hegelsom, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Hegelsom, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Hegelsom telt een kleine 2000 inwoners en kenmerkt zich onder meer door een rijk verenigingsleven. Centraal in Hegelsom ligt de Sint Hubertuskerk, die in 1933 werd gebouwd. Daarnaast ligt ook het station Horst-Sevenum in Hegelsom, aan de Stationsstraat. Ook herbergt Hegelsom de groene onderwijsinstelling Citaverde en PTC+. 

Het gebied rond Hegelsom kent een oud verleden, waarbij duidelijk wordt dat het al sinds zeer lange tijd bewoond is; de vondst van een Vorstengraf uit de IJzertijd (700 voor Christus) bewijst dat. Er zijn een urn met crematieresten en een opgerold ijzeren zwaard van maar liefst 90 centimeter gevonden.  
Het dorp zelf werd eind 19e eeuw gesticht als heide-ontginningsdorp. Begin 20e eeuw ontstond de dorpskern. De school werd gesticht in 1930, de kerk werd een paar jaar later ingewijd. 

In de omgeving van Hegelsom waren vroeger veel kippenbedrijven. Omstreeks 1965 werd aan de Stationsstraat een Pluimveevakschool gesticht. Op de voorgevel van dit gebouw stond een ijzeren beeld van een haan, gemaakt door kunstenaar Dolf Wong Lun Hing. Vanaf het voorjaar in 2011 staat deze haan op de nieuw aangelegde rotonde op de Stationsstraat en Pastoor Debijestraat.

De inwoners van Hegelsom maken veelal gebruik van de uitgebreide voorzieningen die het zeer nabij gelegen Horst hen biedt. In het dorp zelf kunnen inwoners er terecht voor kinderopvang, basisonderwijs, wat winkels, een kapsalon, een multifunctioneel gemeenschapshuis, een café-zaal en een sportpark. Bij de verschillende verenigingen kunnen de inwoners elkaar actief ontmoeten. 
Voor ouderen in Hegelsom zijn er verschillende sympathieke initiatieven en voorzieningen die gericht zijn op ontmoeten en ondersteunen: vanuit Hegelsom rijdt wekelijks de ‘boodschappenplusbus’. Deze rijdt van deur tot deur en voor degenen die dat nodig hebben, wordt tijdens het winkelen hulp geboden. Zorgboerderij ‘Wienes en Wienes Plaats’ biedt zinvolle dagbesteding en opvang voor verschillende doelgroepen van jong tot oud. Ook is er een ‘eetpunt voor ouderen’ in het dorp.

Hegelsom is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Binnen 5 autominuten bereik je de A73 (Nijmegen – Venlo) en met respectievelijk 3 kwartier en een klein half uurtje bereik je het centrum van beide steden. Ook in hartje Eindhoven is men in 3 kwartier rijden. In Hegelsom bevindt zich het treinstation Horst-Sevenum. Van station tot station treint men in een klein kwartier naar Venlo, in een half uurtje naar Eindhoven en in een goed uur naar Nijmegen.

Een inwoonster vertelt: “Hegelsom is een klein dorp. In de dertig jaar dat ik er woon is Horst er dicht naartoe gegroeid, maar het heeft zijn karakter behouden. Hegelsom is het dorp van de kippen en de bonen. Van oudsher werden namelijk veel kippen gehouden en werden stokslabonen geteeld voor het zaad. Ik voel me hier prima thuis. En in natuurgebied De Ham en de Sint-Jorisbossen kun je heerlijk wandelen. Als je in Hegelsom bent, moet je overigens zeker de kerk bezoeken, een van de weinige in de omgeving die tijdens de oorlog gespaard bleef. Ze is van binnen beschilderd met Bijbelse taferelen. Heel bijzonder.”

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen