Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Koningslust (Kunningslus)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Koningslust, gemeente Peel en Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Koningslust, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Met ongeveer 1250 inwoners is Koningslust één van de kleinere agrarische dorpskernen binnen de gemeente Peel en Maas. Koningslust is omgeven door stukjes landbouwgrond, afgewisseld met naaldbos en grenst aan het mooie natuurgebied ‘het Vlakbroek’. De autosnelwegen A67 en A73 zijn binnen tien minuten bereikbaar. Er is geen openbaar vervoer vanuit of naar Koningslust. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op ongeveer 800 meter afstand. Inwoners kunnen vanuit het dorp wel gebruik maken van een belbus of deeltaxi.

Het aantal voorzieningen in het dorp is zeer basaal: een basisschool, een peuterspeelzaal, horecagelegenheden en een kerk. Voor de dagelijkse levensbehoeften zijn de inwoners van Koningslust aangewezen op de buurkernen, zoals het vier kilometer verderop liggende Panningen, waar ook een middelbare school gevestigd is. Koningslust heeft een sportveldencomplex en een handboogschietbaan. Het dorp heeft een actief verenigingsleven. De inwoners van Koningslust voelen zich erg betrokken bij het dorp.

De naam van het dorp is afkomstig van Petrus de Koning (1754-1826), die in 1795 grote stukken heidegrond met boerderijen kocht in dit gebied en waar hij naar hartenlust kon jagen. Zijn zoon, de pastoor Leonard de Koning (1798-1868) stichtte halverwege de 19e eeuw op het landgoed Koningslust een Congregatie, waarbij de monniken de heidegrond in cultuur brachten, het ‘gesticht Koningslust’ en een kapel bouwden. Dit gesticht werd vlak voor de tweede wereldoorlog overgenomen door de broeders van de Heilige Joseph, afkomstig uit het nabijgelegen Heel. Zij hebben ervoor gezorgd dat snel na de overname ‘Huize Savelberg’ werd gebouwd; een tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking, tegenwoordig onderdeel van Daelzicht en een belangrijke werkgever voor de regio. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Peel en Maas
Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen

Gemeente Horst aan de Maas
America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray