Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Griendtsveen

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Griendtsveen, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Griendtsveen, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Op de grens van Limburg en noord Brabant ligt Griendtsveen; een rustiek, klein (550 inwoners) dorp in de Peel. Het doet een beetje denken aan Giethoorn door haar schilderachtige ligging, haar ophaalbruggetjes, kaarsrechte kanalen, dorpspompen, oeroude bomen en haar karakteristieke panden. Er is dan ook (sinds 1996) sprake van een ‘beschermd dorpsgezicht’; Griendtsveen is een gaaf voorbeeld van een Peelontginingsdorp. 

Griendtsveen werd rond 1885 gesticht. De geschiedenis van Griendtsveen is nauw verweven met de ontginning van de Peel. De spoorlijn Eindhoven – Venlo, aangelegd in 1866, was van groot belang bij de ontginning van het veengebied. Aannemer van deze spoorlijn (vanaf Helmond naar Venlo) was Jan van de Griendt, een koopman uit Den Bosch. Hij was in 1853 een van de oprichters van de ‘Maatschappij tot ontginning en vervening van de Peel’. Van de Griendt stichtte het Brabantse dorp Helenaveen. Zijn zoons Jozef en Eduard zetten zijn werk voort en stichtten het Limburgse dorp Griendtsveen; beide dorpen zijn verbonden door de Helenavaart.
Rond 1900 werden de fabrieken en huizen van Griendtsveen gebouwd. Na verloop van tijd was alle veen afgegraven en kreeg het dorp een woonfunctie. Het is wellicht het enige dorp in Limburg dat nooit een agrarische functie heeft gehad. 

In Griendtsveen vindt men een basisschool, peuterspeelzaal en kinderdagopvang, een gemeenschapshuis waar inwoners elkaar treffen tijdens het ‘eetplein’, de repetities van de fanfare of de gymclub. De plaatselijke voetbalclub is onlangs gefuseerd met buurdorp Helenaveen. Griendtsveen is bereikbaar met het openbaar vervoer: er rijdt een buurtbus die het dorp met het ziekenhuis in Deurne en het station aldaar verbindt. Per auto is Griendtsveen makkelijker bereikbaar: op een rij-afstand van een half uur tot drie kwartier liggen Venlo, Eindhoven (A67) en Nijmegen (A73).

In Griendtsveen vindt jaarlijks in de maand oktober het wereldkampioenschap ‘Bokkenollen’ plaats. Deelnemers moeten een parcours afleggen met in de hand een dienblad vol met bokbier. Zie ook: https://www.bokkenollen.nl/

Vanuit Griendtsveen maak je heerlijke wandelingen. Toeristen komen hier ook ‘Happen en Trappen’ of huifkar- en solextochten maken. Het Toon Kortoomsmuseum bevindt zich hier. De schrijver is in Griendtveen geboren, getogen en begraven.
In de winter genieten de Griendtsveners van de rust, het landschap en de reeën die zich in het open gebied wagen. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen