Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Broekhuizenvorst (Vors)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Broekhuizenvorst, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Broekhuizenvorst, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Broekhuizenvorst is gelegen aan de linker oever van de Maas op een hoogte van ongeveer 16 meter. Het landschap wordt in het noorden gekenmerkt door voormalige Maasbeddingen en rivierduincomplexen, met hier en daar broekbosjes. Broekhuizenvorst  ligt zo’n 15 km ten noorden van Venlo en telt ruim 1000 inwoners. De voormalige gemeente Broekhuizen, eerder de kleinste Limburgse gemeente, is in 2001 opgeheven. Het bestond toen uit twee kernen: Broekhuizen, Broekhuizenvorst  en twee gehuchten; Stokt en Ooijen. Het gemeentehuis stond in Broekhuizenvorst.

Het dorp heeft een historisch centrum met als middelpunt de kerk die op een terp ligt. Deze dateert van voor 1400! Daarnaast heeft Broekhuizenvorst twee kastelen: Kasteel Ooijen en kasteel de Kolck. Dit laatste was vroeger een adellijk landhuis. Tegenwoordig is het een U-vormige boerderij, omgeven door grachten en voorzien van een oprijlaan en brug. Kasteel Ooijen is vandaag de dag het middelpunt van het gelijknamige recreatiepark.

Voor jong en oud zijn er in Broekhuizenvorst voorzieningen; zo kunnen de jongsten gebruik maken van het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en is er een basisschool. ‘De krasse generatie’, tegenwoordig KBO, organiseert verschillende activiteiten variërend van sport en ontspanning tot een maandelijks eetpunt in de Naesenhof, het woon-zorgcomplex in Broekhuizen.
In Broekhuizenvorst zijn enkele winkels (bloemen, fietsen, auto’s), een edelsmid en een kapsalon. Ook een huisarts, (eet-)cafés en logies zijn in Broekhuizenvorst te vinden. Voor een supermarkt en een bakker gaan de Broekhuizenvorsters naar een van hun  buurdorpen. 
Middelbare scholen bevinden zich op 10 km, evenals een treinstation. In 8 autominuten bereik je de A73 naar Venlo of Nijmegen en ook Eindhoven (70 km) en Duisburg (65 km) zijn snel en makkelijk bereikbaar. Met het openbaar vervoer is Broekhuizenvorst goed te bereiken: de buslijn tussen Venlo en Venray, beiden met treinstation, doet het dorp aan.  

Elk jaar wordt in Broekhuizenvorst op de woensdag volgend op de tweede zondag na Driekoningen (6 januari) de eeuwenoude geitenkermis gevierd. Dit is een winterkermis met als hoogtepunt een geitenmaaltijd met veel bier. Leuk om te weten: zanger en kleinkunstenaar Joost Nuissl woonde begin jaren ’70 in Broekhuizenvorst. Hij maakte hier het lied ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’, dat op nummer zeven in de Top 40 belandde. De Vorster Kapel en Het Dameskoor Broekhuizenvorst werkten mee aan het nummer.

Een inwoner vertelt: “Broekhuizenvorst is een nostalgisch dorp aan de Maas. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen en heel aangenaam wonen. De dorpskern is mooi, met de kerk op een terp. Altijd als ik thuiskom geniet ik weer van de aanblik van het dorpsplein.”

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen