Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Grubbenvorst (Grubbevors of Grevors)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Grubbenvorst, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Grubbenvorst, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Het gebied rond Grubbenvorst werd al vóór onze jaartelling bewoond, getuige vondsten en archeologische opgravingen. Grubben, ook wel Gribben, was de naam van het kasteel waar nu de ruïne van het Gebroken Slot van overgebleven is. Grubben wijst meestal op een holle weg. Het tweede gedeelte van de naam ‘Vorst’ was de naam van het dorp. Deze naam wijst op bos, in het bezit van de heer van het gebied.

Vandaag de dag telt Grubbenvorst ruim 4800 inwoners. Grubbenvorst mag met recht een agrarisch dorp genoemd worden. Er worden vooral veel asperges geteeld; Grubbenvorst heet daarom ook wel ‘het Aspergedorp’. In het park bij het voormalige Ursulinenklooster ‘De Bisweide’ staat een speciaal aspergemonument. Daarnaast vindt in Grubbenvorst ieder jaar op eerste pinksterdag het Aspergefeest plaats. 

In Grubbenvorst ligt ook het tuinbouwgebied Californië, dat onderdeel uitmaakt van Klavertje vier; een omvangrijk werklandschap van circa 5400 hectare voor de ontwikkeling van agrologistiek, agribusiness, kennisontwikkeling, infrastructuur en natuur- en cultuurlandschap. Ook in toeristisch opzicht heeft Grubbenvorst veel te bieden. Zo is er een breed scala aan fiets- en wandelroutes en herbergt het dorp de befaamde ijssalon Clevers.

Grubbenvorst heeft tal van voorzieningen voor haar inwoners; verschillende locaties kinderopvang, twee basisscholen, een supermarkt, een royaal aanbod van detailhandel, cafés en restaurants. Tevens kan men er voor een bezoek aan de huisarts, fysiotherapie, mondzorg, een bibliotheek en sportvoorzieningen terecht. Het dorp herbergt een zorgcentrum, met onder haar dak een verzorgingshuis, een revalidatiehotel, een somatisch verpleeghuis en diverse woongroepen voor dementerenden. Tussen Grubbenvorst en het naast gelegen Sevenum bevindt zich een kleinschalige, belevingsgerichte dagbesteding en logeerhuis. Middelbare scholen en een treinstation bevinden zich op 6 kilometer afstand.

Op 5 kilometer van Grubbenvorst bevindt zich de oprit naar de A73, waardoor Venlo in 20 en Nijmegen in 50 minuten bereikbaar zijn. Eindhoven is in drie kwartier te bereiken en de Duitse grens binnen een half uur. Vanuit Grubbenvorst rijdt een busdienst naar verschillende treinstations om van daaruit verder te reizen. 

Een inwoonster vertelt: “Ik ben geboren in Grubbenvorst. Een leuk dorp. Het ligt lekker vrij, en moet je in de stad zijn dan ben je daar ook binnen een kwartiertje. Op zondagmiddag ga ik er graag met de hond op uit. We hebben een mooi park en het buitengebied is prachtig. Veel inwoners zijn trots op het dorp. Dat merk je bijvoorbeeld als de schutterij gewonnen heeft of wanneer ‘ons’ carnavalsliedje wint bij het Limburgs liedjesconcours.”

Grubbenvorst ligt nabij de Maas en heeft een verbinding met een veerpont naar Velden.  Parallel aan de Maas ligt het laagterras waaroverheen enkele beken min of meer parallel aan de Maas stromen.   Naar het westen vindt men grootschalige ontginningen op hoge zandgronden, met grootschalige landbouw en percelen naaldbos. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen