Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Kessel

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Kessel, gemeente Peel en Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Kessel, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Kessel is een van de oudste dorpen langs de Maas en was, samen met het er van oudsher bijbehorende  Kessel-Eik, een van de kleinste gemeenten van de provincie Limburg. Kessel telt ongeveer 4200 inwoners, verspreid over de twee kernen: Kessel (3500 inwoners) en Kessel-Eik (700 inwoners). Daarnaast kent Kessel nog de buurten Broek, Donk, Hout en Oyen.

Het dorp kent een rijk en divers verenigingsleven en heeft verschillende functies en voorzieningen voor jong en oud: beide kernen hebben een basisschool en twee middelbare scholen op fietsafstand. Een woon-zorgcomplex, een dorpsdagvoorziening, een bibliotheek, (para-)medische zorg  en een verscheidenheid aan winkels, horeca en mogelijkheden om te sporten, vindt men in Kessel. Kessel ligt aan de provinciale weg tussen Venlo en Roermond en aan het eind van de Middenpeelweg, een provinciale weg die Kessel met Ravenstein (Oss) verbindt. De rij-afstand naar het ziekenhuis in Venlo bedraagt ruim een kwartier. De aansluitingen met de A73, de A67 en de A74 zijn op steenworp afstand. Kessel heeft een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Tevens is er een veerdienst met het tegenover gelegen Beesel / Reuver. De Kesselse inwoners zijn betrokken en dragen actief bij om de leefbaarheid in hun dorp voor de toekomst te optimaliseren en te garanderen. 

Gelegen op de hoge Maasoever, op een steenworp afstand van deze rivier, bewaart Kessel ook vandaag nog veel van zijn roemrijk verleden. Kasteel ‘De Keverberg’ ligt in het hart het dorp en kent een rijke historie. Het in 2015 herbouwde rijksmonument ligt op een opgeworpen heuvel, direct aan de Maas en is daarmee een van de weinig nog overgebleven mottekastelen in Nederland. De historie van Kasteel De Keverberg begint in de tiende eeuw. Toen werd op deze plek een vierkante natuurstenen toren gebouwd van vijftien meter hoog op een fundering van oersteen en maaskeien. Vanaf deze toren werd tol geheven voor zowel het scheepvaartverkeer als voor verkeer dat bij Kessel van Brabant naar Keulen trok en vice versa. Van deze oorspronkelijke toren zijn tijdens de herbouw delen gevonden en blootgesteld. Aan het eind van de tweede wereld oorlog werd het kasteel grotendeels verwoest. Met financiële behulp van de gemeente Peel en Maas en de provincie is het kasteel in 2015 herbouwd als burgerinitiatief met een fantastisch resultaat. Het herbouwde kasteel huisvest een horecagelegenheid en is een unieke plek voor één van de vele  evenementen die worden georganiseerd. Tevens heeft de herbouw van ‘De Keverberg’ een boost gegeven aan het toerisme in Kessel.

In de omgeving liggen een groot aantal natuurgebieden met vele mogelijkheden tot recreatie. Ook kent Kessel een aantal campings.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Peel en Maas
Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen

Gemeente Horst aan de Maas
America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray