Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Meerlo (Mieëldere)

Maison makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Meerlo, gemeente Horst aan de Maas.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Meerlo, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Meerlo is de meest noordelijke dorpskern van de gemeente Horst aan de Maas en kenmerkt zich door haar karakteristieke dorpscentrum, een bloeiend verenigingsleven en prachtige landschappen die uitnodigen tot fiets- en wandeltochten. Meerlo telt ruim 1800 inwoners en heeft voor een kleine kern een rijk aanbod aan ondernemers, verenigingen en dienstverleners. Dit draagt bij aan een zeer prettige leefbaarheid voor de inwoners van het dorp. Er is een gezondheidscentrum waar een huisarts, een apotheek en een fysiotherapeut gevestigd zijn. Ook winkels, een basisschool, jongerencentrum, naoberzorg en horeca zijn in Meerlo te vinden. De middelbare scholen in Horst en Venray liggen op 20 fietsminuten afstand. Bij de verschillende sportverenigingen, de vrouwenbeweging, carnavalsvereniging ‘De Vöskes’ en natuurlijk de muziekvereniging is het heerlijk samen ontspannen. Met muziek heeft Meerlo trouwens iets bijzonders: van 1969 tot 1974 vond in Meerlo het befaamde ‘Midsummer-popfestival’ plaats, ook wel ‘het Woodstock van Meerlo’ genoemd. 
Dat het in Meerlo fijn wonen is, wist men omstreeks 700 voor Christus al. Een grafheuvel uit die tijd getuigt van bewoning in de prehistorie. 

Meerlo is bereikbaar per bus en trein (10 km tot station Venray) en met de auto: de A73 (Venlo – Nijmegen) bevindt zich op 5 km van Meerlo. Daarmee is Meerlo snel en makkelijk te bereiken vanuit Nijmegen (60 km), Venlo (22 km), Eindhoven (65 km) en het Duitse Geldern (30 km).

Ook natuur en rust heeft Meerlo te bieden; Meerlo ligt in het dal van de Groote Molenbeek (op 19 meter hoogte, dus men houdt droge voeten!). Iets ten noorden van Meerlo komt de Boddebroeker Loop in de Groote Molenbeek uit. Beide beken zijn deels hermeanderd. Ten westen van de Groote Molenbeek liggen percelen loofbos op de voormalige Meerlosche Heide. In het noorden vindt men de Hooge Heide, en in het oosten ligt het Schuitwater, een langgerekte plas die ooit tot een Maasmeander behoorde. Dit stuk natuur wordt ook door de wandelaars van het ‘Pieterpad’, de beroemde wandelroute van Pieterburen tot de Pietersberg, gewaardeerd; zij wandelen door Meerlo. 

Meerlo beschikt over diverse historische panden, zoals de voormalige kasteelboerderij van het Kasteel van Meerlo en de vroegere burgemeesterswoning ‘Huize Meerlo’, ook wel ‘Huize Nab’ genoemd. Daarnaast is er een ‘Sint Goar Kapel’, waar de gelijknamige heilige wordt vereerd. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Peel en Maas | Horst aan de Maas zijn actief in:

Gemeente Horst aan de Maas

America – Broekhuizen – Broekhuizenvorst – Evertsoord – Griendtsveen – Grubbenvorst – Hegelsom – Horst – Kronenberg – Lottum – Meerlo – Melderslo – Meterik – Sevenum – Swolgen – Tienray

Gemeente Peel en Maas

Baarlo – Beringe – Egchel – Grashoek – Helden – Kessel – Kessel-Eik – Koningslust – Maasbree – Meijel – Panningen