Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Someren-Eind

Maison makelaars Deurne Asten Someren zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Someren-Eind, gemeente Someren.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Someren-Eind loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Someren-Eind, in de volksmond “Zummere-End of D’end” is een dorp in de gemeente Someren met ongeveer 3.500 inwoners. Someren was vroeger ingedeeld in twee gedeeltes: Slieven (Someren-dorp) en het Schoot (dit deel zou zich ontwikkelen tot Someren-Eind), het werd ook wel Einder Schoot genoemd. Schoot verdween langzamerhand uit het spraakgebruik, zodat het Einder of Eind in combinatie met Someren vanzelf Someren-Eind opleverde.

Het middelpunt van Someren-Eind is MFA de Einder, het gemeenschapshuis. Voorheen was hier de kerk gevestigd, maar die is in 2013 gesloopt. De toren van de kerk hebben ze hierbij gespaart en is nog altijd te zien bij het gemeenschapshuis. Het gemeenschapshuis fungeert nu als kerk, waar in een grote ruimte nog heilige missen plaatsvinden. Daarnaast beschikt het over een bar, biljart en aantal grote zalen.

Naast biljart heeft Someren-Eind een eigen Jeu de Boules baan, tennisbaan, voetbalveld en een paardensportvereniging. Someren-Eind heeft een eigen basisschool, het dichtstbijzijnde voorgezet onderwijs is te vinden in Someren. Er zijn een aantal winkeltjes en horecagelegenheden te vinden. Binnen 5 autominuten bent u in Someren waar meerdere voorzieningen zijn gevestigd.

De omgeving rondom het dorp kenmerkt zich door zogeheten heideontginning. Dit zorgt voor een variërend landschap, met kleine moerassen en beboste gebieden. Vanuit Someren-Eind bent u zo in de Groote Peel.

De A67 naar Eindhoven of Venlo is bereikbaar binnen 15 autominuten via Asten. Vanuit Helmond komt u via de N612 Someren binnen gereden en vanuit de A2 Maastricht-Eindhoven, afslag Nederweert, via de N266/Kanaaldijk komt u in Someren.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Deurne, Asten en Someren zijn actief in:

Gemeente Deurne
Deurne – Zeilberg – Sint-Jozefparochie –  Walsberg  – Liessel – Neerkant – Helenaveen – Vlierden

Gemeente Asten
Asten – Ommel – Heusden

Gemeente Someren
Someren – Someren-Eind – Someren-Heide – Lierop