Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Swalmen

Maison makelaars Roermond/ Maasgouw/ Roerdalen/ Echt – Susteren zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Swalmen, gemeente Roermond.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Swalmen, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Het dorp Swalmen telt bijna 9.000 inwoners en hoort sinds 1 januari 2007 bij de gemeente Roermond. Swalmen is gelegen tussen de steden Roermond en Venlo. Swalmen is deels omringd door natuurgebied De Meinweg.

Swalmen telt twee basisscholen, twee kinderdagverblijven en één vmbo school. Swalmen is voorzien van een supermarkt, een huisartsenpraktijk en een drogist. Verder heeft het twee slagerijen, drie bakkers, een schoenmaker en maar liefst acht cafés.
Niet te vergeten, Swalmen heeft, een kartbaan en openluchtzwembad.
Elk jaar is er in de 5e week van de zomervakantie KVW, hier doen elk jaar meer dan 400 kinderen en meer dan 100 vrijwilligers aan mee.
Elk 3e weekend van augustus word het openluchtfestival Sjwaampop gehouden en elke 2e zaterdag van september begint de 5daagse kermis. 

Swalmen heeft een interessante geschiedenis. Het bijzondere aan Swalmen is dat er nog resten van romeinse wegen te zien zijn. Ook is er nog een deel van het oude kasteel de Naborch te zien. In 1840 stonden er in Swalmen 276 huizen voor ca. 1502 personen. Een groot deel van Swalmen is na de oorlog (1945) gebouwd.

Een van de bijzondere dingen aan Swalmen is dat het zijn eigen dialect heeft wat van het Roermonds afstampt maar niet op het dialect van de andere dorpen er omheen lijkt. Ook is het erg bijzonder dat het 30 verenigingen telt. Deze verschillen van sportclubs tot harmonie tot carnavalsvereniging. 

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren zijn actief in:

Gemeente Roermond
Asenray – Asselt – Boukoul – Herten – Leeuwen – Maasniel – Merum – Ool – Swalmen – Wieler

Gemeente Maasgouw
Beegden – Brachterbeek – Heel – Linne – Maasbracht – Ohe en Laak – Stevensweert

Gemeente Roerdalen:
Herkenbosch – Melick – Montfort – Posterholt – Sint Odiliënberg – Vlodrop

Gemeente Echt-Susteren
Echt – Susteren – Dieteren – Roosteren – Pey – Sint Joost – Slek – Koningsbosch – Maria-Hoop – Heide – Nieuwstadt