Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Heel

Maison makelaars Roermond/ Maasgouw/ Roerdalen/ Echt-Susteren zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Heel, gemeente Maasgouw.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Heel, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Heel (Hael) is een van de oudste en grootste kerkdorpen in Midden-Limburg. Het is ten zuidwesten van Roermond gelegen en aan de Maasplassen. Het heeft ongeveer 4000 inwoners.

Heel heeft vroeger vele namen gehad. Zo heette het dorp vroeger Catualium, Hathualium, het Helium, Hethele, Hedele, tenslotte in 1650 is dit verandert na de plaatsnaam Heel.
In 1880 werd het Kasteel Heel aangekocht door de Broeders en Zusters van de Heilige Joseph. Er werden inrichtingen voor gehandicapten opgericht: Huize Sint-Joseph voor het mannen en jongens en Huize Sint-Anne voor vrouwen. Hierdoor is Heel gegroeid.
In de Tweede Wereldoorlog werd Heel op 16 november 1944 bevrijd.

Tegenwoordig is er een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen in Heel gevestigd. Ook is er een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, deze heet De Maaskei. Deze heeft een afdeling voor speciaal onderwijs (tot 13 jaar) en een afdeling voortgezet speciaal onderwijs (13-20 jaar).

Heel heeft een supermarkt, een drogisterij, een opticien, een bank, een aantal kapsalons, een juwelier, een bibliotheek en een fietsenwinkel

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren zijn actief in:

Gemeente Roermond
Asenray – Asselt – Boukoul – Herten – Leeuwen – Maasniel – Merum – Ool – Swalmen – Wieler

Gemeente Maasgouw
Beegden – Brachterbeek – Heel – Linne – Maasbracht – Ohe en Laak – Stevensweert

Gemeente Roerdalen:
Herkenbosch – Melick – Montfort – Posterholt – Sint Odiliënberg – Vlodrop

Gemeente Echt-Susteren
Echt – Susteren – Dieteren – Roosteren – Pey – Sint Joost – Slek – Koningsbosch – Maria-Hoop – Heide – Nieuwstadt