Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Pey

Maison makelaars Roermond/ Maasgouw/ Roerdalen/ Echt-Susteren zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Pey, gemeente Echt-Susteren

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Pey, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Pey (Peij) is een kerkdorp gelegen in de gemeente Echt-Susteren. Pey is in de loop der jaren tegen Echt aangegroeid. De spoorweg word momenteel als grens tussen deze 2 dorpen gebruikt. In Pey wonen ca. 5.000 mensen.

De oudste bebouwing bevind zich rond de dorpsstraat, in het zuiden. In de 19e eeuw werd de kern langzaam naar de het noorden verplaatst, richting Echt. Het breide zich uit langs deze weg en werd hierdoor een Y-vormig dorp. Hierdoor groeide het vast aan de plekken Schilberg en Hingen. In Hingen werd in deze tijd ook veel gebouwd waardoor het een geheel werd met Pey.
Pey bestaat uit 2 woonwijken, Pey-dorp heeft ca. 2450 inwoners en Schilberg ca. 1780. Het buitengebied telt 760 inwoners.

Pey ligt op het midden terras van Maas op een hoogte van 30 meter. Pey is omringd door buurtschappen en in het oosten met landbouw, droog bos en natuurgebied Marissen.
Naar het westen toe is Pey vastgegroeid aan Echt en Schilberg, naar het zuiden aan buurtschap Slek. In het noorden bevind zich buurtschap Hingen.

Pey heeft een aantal voorzieningen, zo heeft het een aantal supermarkten, restaurants, cafés, en een basisschool .

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren zijn actief in:

Gemeente Roermond
Asenray – Asselt – Boukoul – Herten – Leeuwen – Maasniel – Merum – Ool – Swalmen – Wieler

Gemeente Maasgouw
Beegden – Brachterbeek – Heel – Linne – Maasbracht – Ohe en Laak – Stevensweert

Gemeente Roerdalen:
Herkenbosch – Melick – Montfort – Posterholt – Sint Odiliënberg – Vlodrop

Gemeente Echt-Susteren
Echt – Susteren – Dieteren – Roosteren – Pey – Sint Joost – Slek – Koningsbosch – Maria-Hoop – Heide – Nieuwstadt