Maasbracht

Maison makelaars Roermond/ Maasgouw/ Roerdalen/ Echt- Susteren zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Maasbracht, gemeente Roerdalen.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Maasbracht, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Maasbracht werd voor het eerst schriftelijk vermeld in 888. Het werd toen genoemd als Warachte en werd in 1294 opnieuw benoemd als Bracht.

Op 1 januari 2007 is de gemeente Maasbracht samengevoegd met de gemeenten Heel en Thorn. Momenteel vormen zij samen de gemeente Maasgouw.

Het heeft 6 scholen, 1 BSO en 1 kinderdagverblijf, supermarkten en maar liefst  9 restaurants. Tevens staat Maasbracht bekend om haar haven. Hier leggen veel internationale schepen aan. Houdt u van cultuur dan is er een Maas Binnenvaartmuseum, de Tjalk “Nooit-Volmaakt”, drielingsluizen van Maasbracht en de Leonardusmolen op loop afstand van de haven.

Maasbracht ligt direct aan de Maas op een hoogte van 21 meter. Ook begint het Julianakanaal hier. Dit trekt in zuidelijke richting waardoor het gebied ten zuidwesten op een schiereiland is komen te liggen. Dit gebied is nu door middel van bruggen verbonden met het vaste land.

Gemeente Maasgouw

Beegden – Brachterbeek – Heel – Linne – Maasbracht – Ohe en Laak – Stevensweert