Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Dieteren

Maison makelaars Roermond/ Maasgouw/ Roerdalen/ Echt-Susteren zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Dieteren, gemeente Echt-Susteren.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in  Dieteren, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Dieteren (Deetere) is een kerkdorp in de Limburgse gemeente Echt-Susteren en is gelegen in het smalste stuk van Zuid-Limburg, dit noemt men ook wel de ‘taille van Limburg’. Het ligt tussen Roosteren en Susteren en is met ca. 772 inwoners de kleinste kern in haar gemeente.

Dieteren bestaat al sinds 1213 en werd toen benoemd als Dithirn, maar archeologische vondsten bewijzen dat het gebied al veel eerder bewoond was. Over de herkomst van de plaatsnaam is niets duidelijk, maar het word vergeleken met het Gelderse plaatsje Dieren. Mogelijk is het ook afgeleid van de naam Diederik.

Hemelsbreed ligt België ongeveer 2,5 kilometer van de kern verwijderd en Duitsland ongeveer 4 kilometer ten oosten van de kern.
Dieteren is landelijk gelegen en heeft veel uitgestrekte akkers en weilanden om zich heen liggen. Tevens heeft Dieteren ook een klein bedrijventerrein langs de provinciale weg naar Susteren. Deze provinciale weg, de N296, loopt langs de rand van het dorp en heeft richting het westen een aansluiting op de autosnelweg de A2. Ook is de A73 is zeer goed bereikbaar.

Het heeft enkele voorzieningen, zoals een kapsalon, een gemeenschapshuis en dierenwinkel. In gemeenschapshuis “De Koppel” vinden regelmatig sociaal-culturele activiteiten plaats.

In het oosten van Dieteren ligt het natuurgebied “Taterbos” en in het noorden ligt het natuurgebied “De Doort”.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren zijn actief in:

Gemeente Roermond
Asenray – Asselt – Boukoul – Herten – Leeuwen – Maasniel – Merum – Ool – Swalmen – Wieler

Gemeente Maasgouw
Beegden – Brachterbeek – Heel – Linne – Maasbracht – Ohe en Laak – Stevensweert

Gemeente Roerdalen:
Herkenbosch – Melick – Montfort – Posterholt – Sint Odiliënberg – Vlodrop

Gemeente Echt-Susteren
Echt – Susteren – Dieteren – Roosteren – Pey – Sint Joost – Slek – Koningsbosch – Maria-Hoop – Heide – Nieuwstadt