Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Herkenbosch

Maison makelaars Roermond/ Maasgouw/ Roerdalen/ Echt-Susteren zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Herkenbosch, gemeente Roerdalen.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Herkenbosch, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht..

Herkenbosch (Hirkebosj) is een kerkdorp gelegen in de gemeente Roerdalen. Het heeft ongeveer 4200 inwoners. Het is een van de 6 dorpen in de gemeente Roerdalen en ligt aan de Duitse grens. Ook ligt het op het midden terras van de Maas op ongeveer 30 meter hoogte.

Herkenbosch werd voor het eerst schriftelijk genoemd in het begin van de 11e eeuw als Melika. Tot 1494 behoorde Herkenbosch bij de provincie Brabant tot ca. 1558 werd de parochie zelfstandig.
Tot 2007 was het gemeentehuis gevestigd in Herkenbosch. Momenteel is dit gevestigd in Sint Odiliënberg. Tegenwoordig is Herkenbosch een forensendorp van Roermond.

Vroeger was er veel kleinschalige landbouw. Tegenwoordig is deze landbouw groter en zijn asperge en prei de 2 belangrijkste producten die hier verbouwd worden.

Ten noordwesten van ligt een bedrijventerrein genaamd Roerstraat en Oosttangent. Door het dorp stroomt een rivier de Roer. Ten noorden ligt de Melickerheide die deel maakt van nationaal park de Meinweg. Dit gebied trekt richting Duitsland en heeft hier de naam ‘Elmpter Wald’. Ten oosten vind men het natuurgebied Turfkoelen. Deze natuurgebieden trekken veel toeristen aan.

Ook heeft het een vakantiepark genaamd Elfenmeer. Hier kan men kamperen, een bungalow huren of overnachten in een mobile home. Hier zijn erg veel leuke activiteiten  en animatie voor alle leeftijden.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren zijn actief in:

Gemeente Roermond
Asenray – Asselt – Boukoul – Herten – Leeuwen – Maasniel – Merum – Ool – Swalmen – Wieler

Gemeente Maasgouw
Beegden – Brachterbeek – Heel – Linne – Maasbracht – Ohe en Laak – Stevensweert

Gemeente Roerdalen:
Herkenbosch – Melick – Montfort – Posterholt – Sint Odiliënberg – Vlodrop

Gemeente Echt-Susteren
Echt – Susteren – Dieteren – Roosteren – Pey – Sint Joost – Slek – Koningsbosch – Maria-Hoop – Heide – Nieuwstadt