Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Slek

Maison makelaars Roermond/ Maasgouw/ Roerdalen/ Echt-Susteren zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Slek, gemeente Echt-Susteren.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Slek, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Slek is een dorp in de Limburgse provincie Echt-Susteren. Het ligt ten zuiden van kerkdorp Pey en aan de provinciale weg N276. Er wonen zo’n 1.000 mensen. Veel mensen zien Slek en Pey als 1 dorp maar ze hebben beide een eigen kern.

Langs en door het dorp stroomt de Roterbeek, ook wel de Haverbeek genoemd. Deze mondt uit in de Middelsgraaf. Ook loopt het Pieterpad door het dorp, dit is een wandelroute die in het Groningse Pieterburen begint en in op de Sint Pietersberg in het Limburgse Maastricht eindigt. Dit trekt erg veel toeristen.

De plaatsnaam Slek is waarschijnlijk afgeleid van het woord Slenk. Dit woord betekend laagte in een landschap.

Slek heeft in vergelijking met het kleine aantal inwoners toch nog een rijk verenigingsleven. Ze hebben een voetvalclub, handboogvereniging, poolbiljartvereniging, golfbiljartvereniging, schutterij, Fluit- en tamboerkorps en, erg bijzonder, postduivenvereniging. Tevens beschikt Slek over een rijksmonument genaamd “wegkruis”.

Sinds 1993 vinden jaarlijks de meifeesten plaats. Tijdens deze feesten word jaarlijks de Meikoningin uitgeroepen. Ook word er ieder jaar carnaval gevierd

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren zijn actief in:

Gemeente Roermond
Asenray – Asselt – Boukoul – Herten – Leeuwen – Maasniel – Merum – Ool – Swalmen – Wieler

Gemeente Maasgouw
Beegden – Brachterbeek – Heel – Linne – Maasbracht – Ohe en Laak – Stevensweert

Gemeente Roerdalen:
Herkenbosch – Melick – Montfort – Posterholt – Sint Odiliënberg – Vlodrop

Gemeente Echt-Susteren
Echt – Susteren – Dieteren – Roosteren – Pey – Sint Joost – Slek – Koningsbosch – Maria-Hoop – Heide – Nieuwstadt