Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Noord-Friese Winkeltjesroute impuls voor de regio

donderdag 19 september 2013

HOLWERD – De Noord-Friese Winkeltjesroute is een succes. De winkelroute in het buitengebied van Ferwerderadiel en Dongeradiel geeft een economische en toeristische impuls aan de regio. Niet alleen Friezen winkelen graag in het buitengebied, ook van buiten de provinciegrenzen komen enthousiaste bezoekers. Er worden overnachtingen gemaakt in onze regio om deel te kunnen nemen aan deze activiteit. Een opsteker voor de regio en de winkeliers.

In april van dit jaar staken tien winkeliers uit Noord-Friesland de koppen bij elkaar om een winkeltjesroute op te zetten. Via een speciale routekaart die bij de winkeliers, vvv’s en via de eigen website te verkrijgen is, kunnen mensen hun eigen (fiets-)route uitstippelen langs de tien winkeltjes met servies, brocante & curiosa, aardewerk, linnengoed, tweedehandsspullen en huis- en tuindecoraties. De winkeltjes zijn gevestigd in of buiten de dorpen Holwerd, Blije, Ferwert, Burdaard, Reitsum, Lichtaard, Hiaure en Ternaard. Onderweg kan op diverse locaties koffie gedronken worden.

Er worden regelmatig open dagen georganiseerd waarbij alle winkeltjes geopend zijn. Tijdens de eerste open dag in juni telden de winkeliers gemiddeld 50 bezoekers per winkeltje, waaronder toeristen uit het Lauwersmeergebied. Tijdens de tweede open dag in augustus was het aantal bezoekers verdubbeld en viel het op dat naast veel Friezen, ook toeristen die speciaal een overnachting hadden geboekt, enthousiast deelnamen aan de route.

Het vergroten van de naamsbekendheid, ook buiten de provincie, en het aanbieden van arrangementen moet er voor zorgen dat het aantal bezoekers en overnachtingen verder groeit. De eerstvolgende open dag is op 28 september aanstaande van 10.00 u tot 17.00 uur. Meer informatie over de winkeltjesroute is te vinden op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. De route kan overigens op elke willekeurige dag van de week gevolgd worden alleen dient men dan rekening te houden met de diverse openingstijden per winkeltje. De winkeltjes zijn elke donderdagmiddag gezamenlijk open

Bron RTV NOF