Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Verlaging btw tarief voor renovatie verlengd tot eind 2014

Het lage btw-tarief voor renovatie wordt verlengd. Daarmee laat de politiek zien dat ze de noodzaak daarvan inziet, voor behoud van werk in de bouwsector. Bouwend Nederland heeft zich de afgelopen maanden sterk gemaakt voor zo’n verlenging.

Die maatregel is onderdeel van een pakket maatregelen waarmee het kabinet kwam tot een begrotingsakkoord met oppositiepartijen.

De verlaging van het btw-tarief zou eigenlijk op 1 maart 2014 aflopen. Verlenging tot het einde van het kalenderjaar is geheel in lijn met een voorstel dat Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen rond Prinsjesdag deed.

Banenwinst

“Dat geeft heel veel nieuwe woningeigenaren en corporaties de mogelijkheid om hun woningen te verbouwen, renoveren en vooral energiezuiniger te maken”, stelde Verhagen bij die gelegenheid. “Dat is prachtig in lijn met het recente Nationaal Energieakkoord.”

Voor de sector is die verlenging heel belangrijk, betoogde de voorzitter van Bouwend Nederland bij herhaling. “In 2014 krijgt de bouw daardoor niet te maken met een omzetdaling van 40 miljoen euro, maar in plaats daarvan met een omzetstijging van 360 miljoen. Dat levert ook weer 3.000 banen op”, aldus Verhagen.