Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Woningverkoop en Internet: vriend of vijand?

Onderstaande blog van Ed van Bijl willen wij u niet onthouden:

Op het moment dat u uw woning besluit te verkopen bent u van een ding overtuigd, dit moet gebeuren op de beste manier die mogelijk is.  En op het moment dat u op zoek bent naar een nieuwe woning bent u van een ding overtuigd, die gaat u vinden op de beste manier die mogelijk is. Aanbieder en zoeker, koper en verkoper, uiteindelijk dienen ze elkaar te vinden. En alle hulpmiddelen die hiervoor beschikbaar zijn worden gebruikt.

Vakmanschap

“Al koop ik mijn steak en ingrediënten bij dezelfde winkel, toch smaakt het bij de Librije in Zwolle beter”

Uiteraard kunt u zelf proberen uw woning te verkopen. Dat kan goed gaan, dat kan minder goed gaan. Net zozeer als u zelf uw auto kunt onderhouden, bij een griepje zelf doktoren of als u echt eens echt heel bijzonder wilt eten de recepten van een Michelin kok zelf proberen. Uiteindelijk komt er een resultaat, maar een professional doet het toch beter.  Omdat deze, in tegenstelling tot u en mij, hier zijn vak van heeft gemaakt. Al koop ik mijn steak en ingrediënten bij dezelfde winkel, toch smaakt het bij de Librije in Zwolle toch beter dan datgene wat ik op tafel zet als u bij mij komt eten. Ook al volg ik precies hun receptenboek.  Het lukt mij gewoon niet. En dat is misschien maar goed ook.

Woningen

“Over koopaktes, ontbindingsvoorwaarden, bedenktermijnen, opleveringsvoorwaarden en dergelijke begin ik niet eens meer, want dan snapt niemand er meer iets van”

Via Huislijn.nl krijg ik regelmatig de vraag van consumenten wat mijn mening is als ze zelf hun huis in eerste instantie via het Internet willen verkopen? Uiteraard verwacht u nu van mij dat ik dat afraadt en zeg dat ze hun huis via een VastgoedPRO makelaar moeten verkopen, maar dat is niet zo. Ik zeg altijd dat ze dat moeten doen, maar wel met een kanttekening. Wees er zeker van dat je de juiste marktwaarde kent, dat juiste onderhandelingstechniek hebt opgesteld en zorg er voor dat je genoeg vrije dagen hebt voor bezichtigingen. En plaats je huis op de juiste websites. Over koopaktes, ontbindingsvoorwaarden, bedenktermijnen, opleveringsvoorwaarden en dergelijke begin ik niet eens meer, want dan snapt niemand er meer iets van.

Internet

“Alle andere sites zijn eigenlijk overbodig”

Als het gaat om het plaatsen op Internet ben ik altijd vrij resoluut. Plaats je huis op Huislijn.nl en op Funda. Punt uit, meer is niet nodig. Alle andere sites zijn eigenlijk overbodig. Natuurlijk, als u in Limburg woont, is Woonplein Limburg een belangrijke site. Zo zijn er allerlei andere lokale initiatieven, maar dat terzijde.  Over het algemeen kan gezegd worden dat andere media er eigenlijk niet toe doen.

Meer meer meer

“maar een site als Jaap, dat is toch echt vergane glorie”

Maar vaak krijg ik dan de opmerking moeten we ook niet op alle ander sites publiceren? Tja, wat moet ik daar nu op zeggen? Het kan geen kwaad, maar het voegt niets toe. Woningzoekers weten wat ze willen en weten waar ze moeten zoeken. Met twee sites, Huislijn.nl en Funda, wordt gewoon al het aanbod goed en volledig vertoond. Soms wordt er nog gevraagd naar een site als Jaap, maar dat is toch echt vergane glorie.  Dat is een site geworden van een bedrijf die bij makelaars staat te smeken of ze alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft hun aanbod mogen vertonen, om vervolgens te zeggen dat makelaars onnodig zijn. En anders dreigen ze te komen met gespiderde en onbetrouwbare informatie, wat wel erg 1990 is. Dat gelooft niemand meer.  Vandaar dat vrijwel niemand dat meer serieus neemt.

Verkoop

“92% van alle woning verkopen in Nederland door een makelaar worden gerealiseerd”

Of u uw huis zelf probeert te verkopen via Internet of niet is uw eigen keus. Maar zorg ervoor dat deze goed en juist wordt gepubliceerd, Huislijn.nl kan via uw makelaar uw juiste partner zijn. Maar denk er wel om, het eerste huis wat via Internet wordt verkocht moet nog gebouwd worden! Net zozeer als dat een huis niet verkocht wordt via de etalage van uw makelaarskantoor in het dorp. Internet is een communicatie middel, een distributiekanaal.  Maar de praktijk is dat nog steeds 92% van alle woning verkopen in Nederland door een makelaar worden gerealiseerd.

Drs. Ed W.M. van de Bijl, Algemeen Directeur VastgoedPRO

Lees mijn dagelijkse ervaring op: www.vastgoedpro.blogspot.com evdbijl@vastgoedpro.nl