Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Funda toont niet wat u vraagt !!!!

Funda: NVM-huizen altijd hoger in resultaten

Woningsite Funda vermeldt vanaf donderdag op haar website nadrukkelijk dat het aanbod van NVM-Makelaars in de zoekresultaten altijd hoger staat dan dat van andere makelaars. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag bekend.

De nieuwe vermelding op de site is de belangrijkste maatregel die de NVM heeft genomen naar aanleiding van een onderzoek naar de makelaardij uit 2012 van de toenmalige Nederlandse Mededingingsautoriteit. Funda, de grootste woningsite van Nederland, is grotendeels in handen van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Als een consument bijvoorbeeld selecteert op vraagprijs, dan komen de huizen van andere makelaars onder de huizen van NVM-makelaars. Dit was voorheen niet voor iedereen duidelijk. In het najaar van 2012 dagvaarde een andere makelaarsorganisatie, VBO Makelaar, Funda om gelijke behandeling te eisen. Dat is dus nog niet gelukt, maar de ongelijke behandeling wordt nu wel duidelijker benadrukt.

Klik verder voor aanbod van andere makelaars

„De maatregel van de NVM is een stap in de goede richting. Funda benadrukt met de melding dat consumenten altijd verder moeten klikken om relevant aanbod van niet-NVM-makelaars te vinden en dus veel meer keuze hebben,” zegt Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM.

De toezichthouder zal de ontwikkelingen in de gaten blijven houden en over een jaar evalueren of de maatregel effectief is geweest. Afhankelijk van de evaluatie bepaalt ACM of vervolgstappen nodig zijn.