Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Hij is er weer in Almere: de starterslening

De starterslening is voor iedereen die voor het eerst een huis koopt en kan gebruikt worden voor zowel nieuwe als bestaande woningen in Almere. Zo wordt een eigen huis ook weer bereikbaar voor starters op de woningmarkt.

De starterslening is een aanvullende lening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn), die drie jaar renteloos en aflossingsvrij is.

De lening is aanvullend op de maximale leencapaciteit van de koper en de prijs van de woning moet onder de grens van de Nationale Hypotheekgarantie liggen. Die ligt momenteel bij 290.000 euro en wordt 265.000 euro per 1 juli 2014.

De starterslening bedraagt maximaal 35.000 euro en nooit meer dan 20% van het hypotheekbedrag. Meerwerk en verbeterkosten zijn toegestaan voor de berekening van de hoogte van de Starterslening.

Voor de starterslening is een uitzondering gemaakt voor de nieuwe regels voor aftrek van de hypotheekrente. De Starterslening behoudt de renteaftrek, ondanks dat deze lening in de eerste jaren aflossingsvrij is.

Meer weten? Onze hypotheekadviseur kan u alle informatie geven en u verder helpen bij het verzorgen van de aanvraag.