Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Wildervank

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Veendam.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Wildervank, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Wildervank is een dorp in de Nederlandse provincie Groningen. Wildervank was tot 1969 een zelfstandige gemeente.Tegenwoordig valt het dorp onder de gemeente Veendam. Het buitengebied en het bebouwde lint langs het Stadskanaal van de voormalige gemeente hoort nu tot de gemeente Stadskanaal. De bebouwing van Wildervank en die van Veendam lopen in elkaar over. Het aantal inwoners per 1 januari 2021 was 5.455.

Net zoals veel dorpen in de omgeving heeft Wildervank veel rijks- en gemeentelijke monumenten. Ook hier zijn het veel kerken, een pastorie, maar ook een theehuisje uit 1890 en een paardentram. Een van de voormalige kerken is herbestemd naar een cultureel centrum en op jaarlijkse basis wordt er een tentfeest georganiseerd voor de inwoners van Wildervank.

Het dorp dankt zijn naam aan Adriaen Geerts Paep (1605-1661), een vervener, zaakwaarnemer en grootgrondbezitter die omstreeks 1649 de naam Wildervanck had aangenomen. Dit was twee jaar na de oprichting van het dorp. Wildervank dankt haar vorm aan de ontginning van het veengebied, namelijk lintvormig. Dit was de enige vorm binnen het dorp tot na de tweede wereldoorlog toen ook naar buiten toe werd gebouwd in plaats van alleen langs het kanaal. Tot 1953 had Wildervank haar eigen treinstation. Het fraaie station is afgebroken in 1970.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Veendam is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Bareveld – Borgercompagnie  – Ommelandewijk – Tripscompagnie – Wildervank – Zuidwending