Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Tripscompagnie

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Veendam.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Tripscompagnie, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Tripscompagnie (Gronings: Tripskomnij) is een lintdorp aan een van de kanalen in Oost-Groningen in Nederland. Het wordt gedeeld door twee gemeenten Midden-Groningen en Veendam. Het dorp heeft momenteel ongeveer 130 inwoners. Tripscompagnie is bereikbaar via verschillende ontsluitingswegen van Muntendam of Hoogezand.

Buiten het dorp is het Adriaan Tripbos aangelegd. Dit is een jong loofbos ter gebruik van alle inwoners uit de directe omgeving. Wanneer de R in de maand zit worden er bluesoptredens georganiseerd bij het Buurthuis en er is een jaarlijkse markt.

Het dorp is ontstaan langs het Tripscompagniesterdiep dat in 1640 gegraven is in opdracht van Adriaan Trip om de turf uit de omliggende venen te kunnen winnen. Het dorp ontstond 8 jaar later. Na de vervening is akkerbouw belangrijk geworden. Veel boerderijen in het dorp zijn van het Oldambtster type.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Veendam is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Bareveld – Borgercompagnie  – Ommelandewijk – Tripscompagnie – Wildervank – Zuidwending