Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Finsterwolde

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Oldambt.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Finsterwolde, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Finsterwolde is een dorp in de gemeente Oldambt in de provincie Groningen. Het dorp telt rond de 2300 inwoners met inbegrip van afzonderlijke buurtschappen. Het dorp zelf telt rond de 1250 inwoners. Finsterwolde is vroeger een vissersdorp geweest. De visser visten in de Dollard voornamelijk op garnalen, bot, aal, spiering, haring en zalm. De vissersvrouwen van vroeger ventten de vis met manden, deze manden werden echter ook creatief ingezet om smokkelwaar als genever, tabak, brandewijn en koffiebonen in te vervoeren.

Finsterwolde telt 8 rijksmonumenten waarvan de Hervormde Stefanuskerk een van de grootste is. Deze katholieke kerk is vermoedelijk in het einde van de 13e eeuw al gebouwd. Mits er genoeg ijs ligt kunt u in de winter een mooie ijsbaan vinden. In Januari zijn daar de Schaats Avondvierdaagse en het kampioenschap strijkijzer gooien. Daarnaast is er een actieve buurtvereniging die activiteiten als de Spelweek in Juni plannen en jaarlijks in Maart een nieuwe toevoeging doen aan het Party Centrum Finnewold. Ten slotte is er in Augustus een kermis te vinden voor jong en oud.

De natuur in Finsterwolde is prachtig. U kunt een wandelroute van ongeveer 7 km volgen langs de graanvelden, monumentale boerderijen, arbeidershuisjes, het Oldambtmeer en bosgebied volgen.

Het binnenzwembad De Harderberg in Finsterwolde is onderdeel van een volledig sport- en scholencomplex en wordt dan ook voor meerder doeleinden ingezet. School- en recreatief zwemmen is hier zeker mogelijk. Hier kunt u ook terecht voor kinderfeestjes en bedrijfsuitjes waarbij u gebruik kunt maken van het zwembad, de survivalbaan en de sporthal. Naderhand kunt u hier ook terecht voor een hapje en een drankje.

Finsterwolde kent een gezellige basisschool genaamd De Bouwsteen. Deze telt rond de 120 leerlingen die bijna allemaal wonen in Finsterwolde en Blauwestad. Het motto daar is ‘’meer dan onderwijs alleen’’ waarmee ze doelen op de extra persoonlijke aandacht die er is voor ieder kind. Daarnaast kunnen jeugd en jongeren van de middelbare school terecht bij het jongerencentrum ‘t Schienvat. Hier worden hobby’s uitgeoefend. Je kunt hier alleen of met je vrienden en vriendinnen terecht. Ook wordt hier veel aandacht besteed aan ontwikkeling, waarbij ze je helpen met het organiseren van je jongvolwassen leven.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in:  ’t Waar – Bad Nieuweschans  – Beerta- Bellingwedde – Bellingwolde – Blauwestad – Blijham – Borgsweer – Delfzijl – Drieborg – Drieborg – Finsterwolde – Heiligerlee – Meeden – Menterwolde – Midwolda – Muntendam – Nieuw Beerta – Nieuw Scheemda – Nieuwolda – Noordbroek – Oostwold – Oude schans – Rhederbrug – Rhederveld – Scheemda – Termunten – Termunterzijl – Wagenborgen – Westerlee – Winschoten – Woldendorp – Zuidbroek