Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Woning treintje weer in beweging in Meijel

Het is alweer enkele maanden geleden dat starters op de woningmarkt zich meldden voor een bezichtiging op het Neerkantse Pad te Meijel.

Als lokaal bekende makelaar was ik natuurlijk op de hoogte wat de huidige bewoners voor verdere stappen wilden gaan zetten. Deze woning stond toevallig ook bij ons te koop.

En de eigenaresse van deze vrijstaande woning wilde graag een stapje kleiner. Toevallig was er nét een woning bij ons in de verkoop gekomen waarvan de klant ook een andere koers wilde gaan varen.

Dit zou de sublieme combinatie zijn maar zo makkelijk gaat het natuurlijk niet zo maar.

Dus werd er overlegd, gepraat, open gecommuniceerd en mét elkaar gekeken of we het zodanig konden vormgeven dat alle partijen deze stap konden gaan maken.

En YESSS het lukte.

Een woningmarkttreintje maken is één maar om dit goed af te handelen is twee. A. Er moeten juiste ontbindende voorwaarden voor alle partijen opgenomen worden dat mocht het érgens in de volgwagons foutgaan dat dan uiteindelijk iedereen zou kunnen ontbinden. Dat betekend tot de laatste dag geen volledige zekerheid.

Daarnaast moeten allen financieringsvoorbehouden op elkaar worden afgestemd.

Deze hadden we ‘krap’ gepland maar zeker niet onmogelijk. Na 4 weken werden er 2 weken verlengd omdat nog niet iedereen alles op orde had. Na deze 2 weken moest er wederom 1 week worden verlengd omdat er stempeltjes werden afgekeurd, woorden niet correct stonden, punten en komma’s nog niet naar ieders tevredenheid gezet waren.

En dan wordt het natuurlijk steeds spannender. Uiteindelijk het accoord van de éérste acceptant. Dan kan er toch niets meer fout gaan zou je zeggen? Nou niets blijkt minder waar. 2e acceptant wilde nog over drie ‘zaken’ uitleg en de werkgeversverklaring welke reeds 4x was aangeleverd was nog steeds niet goed. Spanning stijgt ten top.

Maar afgelopen vrijdag kregen we het DEFINITIEVE ACCOORD. En morgen…. dan is de overdracht bij de notaris. En vervolgens binnen een dag of 10 schuift alles door.

Het treintje passeert morgen het notariskantoor Mobers en Dings en vervolgens wordt het de komende 10 dagen weer een drukte van jewelste in Meijel. Maar gelukkig allemaal tevreden gezichten.

Eind goed! Al goed.

 woningmarkttreintje