Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Talant onderhoudt fietspad voor gemeente

dinsdag 25 juni 2013

DAMWÂLD – Sinds kort zijn het niet de medewerkers van de gemeente Dantumadiel die het fietspad Sennaerspaad onderhouden, maar werknemers van dagbesteding Talant in De Westereen. De werknemers gaan een jaar lang het fietspad tussen De Westereen en Driezum voor de gemeente grasmaaien, afvalbakken legen en zwerfafval opruimen. In november 2013 wordt het project geëvalueerd.

 

Voor Talant past dit project goed binnen de dagbesteding. Talant De Westereen richt zich voornamelijk op groenvoorziening. “Voor ons is het een grote uitdaging om het fietspad te mogen onderhouden in de vorm van zwerfvuil ruimen, afvalbakken legen en maaien. De positieve reacties van de mensen die gebruik maken van het fietspad geeft voor onze mensen de inspiratie en motivatie voor een zo goed mogelijk resultaat”, aldus begeleider Anne Huisman. Naast het maaien van dit fietspad onderhoudt Talant ook het terrein van camping de Zilveren Maan en diverse particuliere tuinen.

 

In totaal zijn acht werknemers verantwoordelijk voor het maaien van het fietspad. Deze werknemers hebben een speciaal certificaat moeten behalen om met de machines te mogen werken. Het maaiseizoen duurt van eind mei tot eind september. Talant stelt naast mankracht ook de benodigde machines, brandstoffen en gereedschappen beschikbaar om de werkzaamheden uit te voeren.

 

Ook wethouder Roelof Bos is enthousiast over dit project. “Werknemers van Talant werken op het gemeentehuis al mee in bijvoorbeeld de kantine en de bodedienst. Dit is opnieuw een voorbeeld hoe de gemeente er aan kan bijdragen dat deze doelgroep een nuttige en zinvolle dagbesteding heeft. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook dit project in het groenonderhoud een succes wordt”.

 

Talant biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. De ondersteuning wordt gegeven in dagbesteding, wonen en werken. Er is een groot en divers aanbod in vormen van ondersteuning, zoveel als mogelijk toegesneden op de individuele ondersteuningsvraag van de cliënt. Talant biedt deze ondersteuning voornamelijk in de provincie Friesland.

Bron RTV NOF