Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Hulp bij starten winkel in binnenstad Dokkum(20-09-2013)

Startende ondernemers die een winkel in het centrum van Dokkum willen beginnen, worden op weg geholpen door de makelaars, vastgoedeigenaren, de ondernemersvereniging en de gemeente Dongeradeel.

Veel inwoners uit Noordoost Friesland doen hun inkopen in Dokkum. Bovendien trekt het historische centrum vele winkelende toeristen en dagjesmensen. Wekelijks wordt het centrum van Dokkum door ca. 50.000 mensen bezocht. Het stadje biedt winkeliers dan ook goede kansen, maar de drempel om een eigen winkel te beginnen is vaak hoog. Vanuit de werkgroep binnenstadsmanagement zijn de makelaars, de vastgoedeigenaren, de ondernemersvereniging Dokkum en de gemeente daarom gezamenlijk met het plan genaamd ‘alle ruimte’ gekomen om startende winkeliers op weg te helpen.

Meer flexibiliteit, lage huurprijzen en ondersteuning

Met lage of omzetafhankelijke huurprijzen, aantrekkelijke koopsommen en korte proefperioden willen de makelaars en vastgoedeigenaren startende winkeliers helpen bij het starten van hun eigen zaak. Via de ondernemersvereniging kunnen starters bovendien tips en adviezen krijgen over verschillende aspecten van het ondernemerschap van winkeliers uit Dokkum. De gemeente Dongeradeel biedt starters een vast aanspreekpunt dat hen begeleidt bij vergunningtrajecten, de doorverwijzing naar de juiste instanties en het opstellen van ondernemersplannen.

Binnenstadsmanagement

De opkomst van het internetwinkelen, demografische ontwikkelingen en de economische omstandigheden zorgen ervoor dat winkelcentra meer moeten doen om hun centrum aantrekkelijk te houden. In Dokkum werkt de werkgroep binnenstadsmanagement onder leiding van binnenstadsmanager Olaf Busch daarom aan het aantrekkelijk houden en verder versterken van winkelstad Dokkum. Het plan om startende ondernemers op weg te helpen bij het starten van een winkelbedrijf is één van de projecten van het binnenstadsmanagement Dokkum

Bron: Gemeente Dongeradeel