Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

BTW verlaging indien u uw huis opknapt

Het tijdelijk verlaagde BTW-tarief van 6% voor schilderen en stukadoren is in 2010 definitief gemaakt. De eerdergestelde voorwaarde dat het huis 15 jaar of ouder moet zijn is versoepeld naar twee jaar of ouder. Deze versoepeling is al in werking getreden op 15 september 2009.

Vanaf 2010 wordt ook schoonmaakwerk in huis onder het verlaagde btw-tarief van 6% gebracht. Het laten aanbrengen van isolatiemateriaal aan dak, muur en vloer van woningen ouder dan twee jaar, viel vanaf 1 juli 2009 al onder het verlaagde BTW-tarief van 6%.

Deze verlagingsmaatregel met betrekking tot het aanbrengen van ramen, deuren en kozijnen is op 1 januari 2010 geëindigd. Vanaf 1 januari 2010 moet het BTW-tarief van 19% over deze diensten worden betaald. Wel is hier een overgangsregeling van toepassing die als volgt luidt: “Wanneer met betrekking tot het aanbrengen van ramen, deuren en kozijnen inclusief beglazing met ten hoogste een warmtedoorgangscoëfficient (W/m2K) zoals genoemd in het Bouwbesluit ook onder ‘isolatiewerkzaamheden met een klant een verplichting is aangegaan t/m 31 december 2009 maar de werkzaamheden zelf worden pas afgerond na 1 januari 2010 kan tot 1 maart 2010 voor deze werkzaamheden het verlaagde tarief worden gehanteerd. Deze overgangsmaatregel geldt ook voor het aanbrengen van isolatieglas tenzij de waarde van het glas een beduidend deel vertegenwoordigt van de waarde van de totale dienst.”